Kefyro ir sulčių desertas

2020-04-09 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Kefyro ir sulčių desertas
Aš pati šį kartą tokį desertą pasigaminau be jokios progos, nes tiesiog nesitikėjau tokio gero rezultato. Bet man jis taip patiko, kad jau ruošiu ir per artimiausius šventes. Esu tikra, kad ir Jums patiks šis receptukas. ;) Išmėgink!

Ingredientai

    • obuolių ir persikų sultys: 600 mililitrų (gali būti ir kitos)
    • kefyras: 600 mililitrų
    • cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 2x25 gramų
    • vanduo: 2x10 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną (25 gramus) brinkiname vandenyje maždaug 10-15 minučių ir pakaitiname iki granulytės ištirps.
  2. 2. Po to atvėsintą želatiną supilame į sultis, išmaišome ir dalį jų supilame į formą.
  3. Reklama
  4. 3. Pastatome stingti į šaldytuvą.
  5. 4. Kefyro sluoksniui vėl brinkiname 25 gramus želatinos maždaug 10-15 minučių, pakaitiname iki granulytės ištirps ir atvėsintą supilame į kefyrą, pagardiname cukraus pudra. Išmaišome.
  6. 5. Dalį kefyro supilame ant sustingusio sulčių sluoksnio. Ir vėl pastatome stingti į šaldytuvą.
  7. 6. Šitaip sluoksniuojame likusias sultis ir kefyrą.
  8. 7. Paruoštą desertą paliekame visai nakčiai stingti šaldytuve.
  9. pagamintas kefyro ir sulčių desertas
  10. 8. Po to jau pjauname ir lepinamės!
  11. prapjautas kefyro ir sulčių desertas
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Plikytukai su varškės kremo įdaru
(2)
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)