Aš pati šį kartą tokį desertą pasigaminau be jokios progos, nes tiesiog nesitikėjau tokio gero rezultato. Bet man jis taip patiko, kad jau ruošiu ir per artimiausius šventes. Esu tikra, kad ir Jums patiks šis receptukas. ;) Išmėgink!
Ingredientai
obuolių ir persikų sultys: 600 mililitrų (gali būti ir kitos)
kefyras: 600 mililitrų
cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
želatina: 2x25 gramų
vanduo: 2x10 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia želatiną (25 gramus) brinkiname vandenyje maždaug 10-15 minučių ir pakaitiname iki granulytės ištirps.
2. Po to atvėsintą želatiną supilame į sultis, išmaišome ir dalį jų supilame į formą.
Reklama
3. Pastatome stingti į šaldytuvą.
4. Kefyro sluoksniui vėl brinkiname 25 gramus želatinos maždaug 10-15 minučių, pakaitiname iki granulytės ištirps ir atvėsintą supilame į kefyrą, pagardiname cukraus pudra. Išmaišome.
5. Dalį kefyro supilame ant sustingusio sulčių sluoksnio. Ir vėl pastatome stingti į šaldytuvą.
6. Šitaip sluoksniuojame likusias sultis ir kefyrą.
7. Paruoštą desertą paliekame visai nakčiai stingti šaldytuve.
8. Po to jau pjauname ir lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.