Tamarindų saldainiai su rudu cukrumi

2023-09-17 Autorius Gamina Vanagai

Tamarindų saldainiai su rudu cukrumi
Ar ir Jūs kaip ir aš nežinote kas yra tamarindas? Aš iki šiol tikrai nežinojau ir net nebuvau (tikriausiai) ragavusi. Tai toks ganėtinai keistas vaisius, savo išore kiek panašus į žemės riešutą su kevalu, o minkštimu į datulę. Tik skonis nėra toks saldus, o net kiek rūgštokas. Trumpai tariant, toks keistas daiktas.

Ir nors šiam saldainių receptui beveik nieko daugiau nereikia, ir tarsi nėra ką rašyti, gerokai užtruksite kol tamarindus išlukštensite - reikia nulupti kevalą, tada išimti minkštimą, kuris itin limpa prie rankų ir būtinai išrinkti sėklas, nes jos tokio kietumo, kad... jei netyčia kokia sėkla lieka - iškyla rimtas pavojus dantims... Tačiau saldainiai gaunasi tikrai labai skanūs. Pamėginkite!:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tamarindai
    • rudas cukrus: 2 dalys
    • druska: 1 dalies
    • čili milteliai (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išlukštenkite tamarindus, išimkite sėklas ir minkštimą dėkite į indą.
  2. 2. Tada druską ir cukrų sugrūskite grūstuvėliu iki miltų (dėkite čili).
  3. Reklama
  4. 3. Iš tamarindų masės delnais formuokite rutuliukus ir apvoliokite druskos-cukraus-čili ruošinyje.
  5. 4. Dėkite į šaldytuvą.
  6. 5. Po to jau skanaukite!
  7. 6. Pastebėjimas: Gaunasi toks saldžiai aitriai rūgštus desertas, kurio daug nesuvalgysite, bet po kiekvieno kąsnio praėjus kiek laiko, norisi kartoti vėl...
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.
Pavlova | Receptas
(27)