Tobuli biskvito lakštai

2023-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Tobuli biskvito lakštai
Ko tik virtuvės šeimininkės nedaro, kad biskvitas būtų fantastiškai skanus ir bene tobulas! Esu mačiusi pilant sodos, alaus ar beriant kepimo miltelių… Bet kaprizingi pyragaičiai ne visada pavyksta. Šį kartą parodysiu kaip paruošti paprasčiausią ir skaniausią biskvitą - tarsi klasikinį, kuris visada pavyksta!

Klasikinis biskvitas

Norėdami, kad biskvitas gautųsi lygus, porėtas, būtinai išsijojame miltus ir kepimo metu neatidarinėjame orkaitės. Sutepame tik formos dugną, šitaip biskvitas bus lygus. O jeigu turite seną orkaitę arba durys nėra sandariai uždarytos, formą uždengiame folija ir kepame šioje formoje, kol iškeps.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 6
    • aukščiausios kokybės miltai: 150 gramų
    • cukraus pudra: 200 gramų (arba cukrus)
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • sviestas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus du kartus išsijojame per smulkų sietelį.
  2. 2. Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių. Biskvitui reikia 5 trynių ir 6 baltymų. Kiaušiniai privalo būti kambario temperatūros.
  3. atskiriami kiaušinių tryniai
    Reklama
  4. 3. Patepame formos dugną sviestu ir apibarstome miltais. Galima jį uždengti kepimo popieriumi.
  5. 4. Tada kiaušinių baltymus plakdami su žiupsneliu druskos išplakame iki putų, naudodami maišytuvą. Įpilame pusę cukraus, citrinos sulčių ir toliau plakame.
  6. 5. Atskirame dubenyje trynius sutriname su likusiu cukrumi ir išplakame juos iki baltų putų.
  7. 6. Įpilame citrinos žievelės ar bet kokių kitų kvapiųjų medžiagų.
  8. 7. Į trynius įmaišome išplaktus baltymus. O ant viršaus trečią kartą persijojame miltus ir atsargiai, mentele, sumaišome tešlą viena kryptimi - iš apačios į viršų. Tešla turėtų išlaikyti oro burbuliukus.
  9. biskvito lakštų gamybos eiga
  10. 8. Tešlą labai greitai supilame į formą ir tolygiai paskirstome, kad viduryje tešlos būtų mažiau nei kraštuose.
  11. 9. Tešlą dedame į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę. Kepame 60 minučių. Kepimo metu neatidarinėjame durelių! Patikriname ar biskvitas iškepė mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku.
  12. 10. Iškeptam biskvitui leidžiame šiek tiek atvėsti. Tuomet apverčiame aukštyn kojomis, uždengiame minkštu medvilniniu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti kambario temperatūroje. Šitaip pyragas gausis minkštas bei švelnus, o kraštuose nebus traškumo.
  13. iškeptas biskvitas
  14. 11. Atvėsintą biskvitą galite iškart patiekti prie arbatos. Ir norėdami greit paruošti tortą, supjaustome biskvitą į tris dalis ir sutepame kiekvieną kremu arba uogiene. Skanaus!
Mielinės spurgos su džemu
(12)
Pavlova | Receptas
(27)