Natūraliai saldūs šokoladiniai triufeliai

2024-09-02 Autorius druska.sielai

Natūraliai saldūs šokoladiniai triufeliai
Natūraliai saldūs šokoladiniai triufeliai – tai sveikas ir skanus užkandis, kuris nustebins net ir pačius didžiausius smaližius. Šie triufeliai gaminami iš saldžiųjų bulvių, natūralios kakavos ir datulių, kurios suteikia subtilų saldumą be pridėtinio cukraus. Saldžiosios bulvės suteikia triufeliams ypatingą minkštumą ir drėgmę, o kakava praturtina intensyviu šokoladiniu skoniu. Rezultatas – minkšti, burnoje tirpstantys triufeliai, kurie yra sveikas ir maistingas desertas ar užkandis. Šie triufeliai gali būti apvolioti kakavos milteliuose, smulkintuose riešutuose ar kokoso drožlėse, kad kiekvienas kąsnelis būtų dar labiau pagardintas. Natūraliai saldūs šokoladiniai triufeliai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta sveikus ir skanius saldumynus, kuriuos lengva pasigaminti namuose. 

Ingredientai

    • Saldi bulvė: 1 vnt.
    • Datulės: 2 saujos ((be kaulų)
    • Kokosų sviestas: 2 valg. š.
    • Kakava: 3 valg. š. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinti orkaitę iki 180C. Saldžią buvlę perpjauti per pusę (nulupti nereikia) ir kepti apie 1,5-2 val.
  2. 2. Datules nuplauti ir sudėti į maisto smulkintuvą. Atvėsusią (butinai) bulvę sudėti prie datulių (be žievės). Ten pat sudėti kakavą ir tirpintą kokosų sviestą. Viską sutrinti.
  3. 3. Gautą masę dėti į šaldytuva ir ten palaikyti 30-40 min.
  4. 4. Išimti masę iš šaldytuvo ir rankomis formuoti kamuoliukus. Kiekvieną jų apvolioti kakavoje.
  5. 5. Suformuotus triufelius laikyti šaldytuve.
Desertas: Šokoladinis duonos pudingas
(1)