Aš labai mėgstu šias lazdeles! Fantastiško skonio ir nuostabios tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Pirmą kartą šių deserto teko paragauti iš kolegės, dar Ispanijoje būdama, pakui jas pirkdavau Ispanijoje parduotuvėse. Žinoma, būtinai norėjau išmėginti pati iškepti šias lazdeles, kadangi Lietuvoje tokio gardumyno, deja, niekur nenusipirksi… Arba bent jau aš nežinau, jei Jūs žinote kur, būtinai parašykite komentaruose.
Didžiausias patarimas kepant šias nerealaus skonio lazdeles – BŪTINAI naudokite SVIESTINĘ sluoksniuotą tešlą, kitaip, kepant iš paprastos sluoksniuotos tešlos, lazdelės tiesiog bus per sausos ir neturės tokio autentiško skonio.
Ir nepagailėkite cukraus pudros – Ispanijoje šios lazdelės yra visiškai padengtos cukraus pudra. Valgant viskas byra ant kelių ar stalo, bet tai visiškai nesvarbu, kai pajunti žodžiais neapibūdinamą skonį burnoje.
Ispaniškai šios lazdelės vadinamos “Lazos de Hojaldre“, išvertus sluoksniuotos tešlos kaspinėliai. Nors man labiau primena tiesiog lazdeles… Na, bet jokio skirtumo kas per forma, svarbu, kas per skonis, o jis, patikinu, daugeliui bus dar turbūt niekur neragautas.