Negalėčiau pasakyti, kad kažką su vafliais gaminu labai dažnai. Mano pirkinių krepšelyje jie atsiduria ganėtinai retai. Bet kai atsiduria, visada prisimenu šį nuostabaus deserto receptą. Tai mano laiko patikrintas receptas, nusivylusių nebūna.
1. Pirmiausia sviestą supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą.
2. Tada suberiame cukrų ir maišydami kaitiname, kol ištirpsta.
Reklama
3. Tuomet sudedame grietinę, suberiame želė ir įmušame kiaušinį. Mišinį kaitiname ant mažos kaitros maždaug 5 minutes, nuolatos plakdami šluotele.
4. Palaukiame, kol masė pilnai atvės. Žinoma, jeigu norisi, galite pagreitinti procesą, atvėsindami šaltame vandenyje. Masė turi beveik stingti. Tuomet ji nenuvarvės nuo lakštų; be to, šitaip jie mažiau sudrėks.
5. Vaflius sutepame, būtinai paslegiame ir padedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6. Recepte galiu pasakyti, kad labai tiksliai apskaičiuoti kiekiai. Įdaro gaunasi nei per daug, nei per mažai. Beje, želė rekomenduočiau rinktis geltonos spalvos, nes sutepti vafliai gausis gražesnės spalvos. Kai gaminau su braškių skonio želė, spalva išėjo ne tokia graži. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vafliai.