Samanoti - žali keksiukai su maskarponės ir riešutų nugos kremu

2021-12-09 Autorius WorldRecipes.lt

Samanoti - žali keksiukai su maskarponės ir riešutų nugos kremu
Žali ir labai gražūs samanoti keksiukai pagyvins jūsų šventinį stalą. Jie idealiai tinka Velykoms. Keksiukai ne tik gražūs ir gardūs, bet ir natūralūs, be papildomų dažiklių. Dėl to mamos, kurioms nėra tas pats ką valgo jų vaikai, visiškai drąsiai gali pradžiuginti savo mažuosius smaližius. Aš ir pati esu už natūralumą, kiek tai yra įmanoma. Dėl tos pačios priežasties ir riešutinį kremą rinkausi kuo sveikesnį, su mažesniu kiekiu cukraus ir be hidrintų riebalų. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 keksiukų.

Ingredientai

    Keksiukams:
    • miltai: 200 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • tirpintas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kefyras: 140 mililitrų (pasukos)
    Samanų biskvitui (trupinių liks kitam kartui):
    • švieži špinatai: 90 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • tirpintas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (arba kokosų aliejus)
    • miltai: 160 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    Kremui:
    • maskarponė: 250 gramų
    • riešutinis nugos kremas: 200 gramų (naudojau vokišką "Schneekoppe" su mažiau cukraus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keksiukų gaminimas: Sumaišome miltus ir kepimo miltelius. Persijojame.
  2. 2. Cukrų ir vanilinį cukrų paplakame su kiaušiniais.
  3. 3. Į kiaušinių masę supilame kefyrą ir tirpintą sviestą.
  4. 4. Į gautą masę sudedame sausus produktus ir išmaišome. Tešla gausis skystoka.
  5. 5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Tešlą tolygiai paskirstome į 12 vienetų keksiukų ir dedame kepti maždaug 25-30 minučių. Keksiukai pakyla ir tampa tvirti. Neperkepame.
  7. 7. Samanų biskvito gaminimas: Sutriname špinatus į košelę. Naudojamės trintuvu.
  8. 8. Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės.
  9. 9. Į kiaušinius dedame špinatus, tirpintą sviestą arba kokosų aliejų bei citrinos sultis.
  10. 10. Į gautą masę sijojame miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
  11. 11. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros, tešlą pilame į kepimo indą ir kepame maždaug 40-50 minučių.
  12. 12. Ar iškepęs tikriname mediniu iešmeliu.
  13. 13. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir sumalame į trupinius. Šios normos pakanka keliems kartams. Nesunaudotus trupinius dedame į sandarų šaldymui skirtą maišelį ir laikome šaldymo kameroje.
  14. 14. Kremo gaminimas: Kambario temperatūros maskarponę šaukštu sumaišome su keliais šaukštais riešutinio kremo. Kremo neplakame mikseriu. Ragaujame ir kremą gaminame pagal savo skonį. Likusį riešutinį kremą sunaudosime įdarui.
  15. 15. Keksiukai: Išpjauname kvadratuką keksiuko viduryje. Viduriuką išimame.
  16. 16. Dedame po šaukštelį riešutinio nugos kremo ir pripildome iki viršaus maskarponės kremo. Viršų taip pat aptepame Maskarponės ir riešutų kremu.
  17. 17. Keksiukus apibarstome žaliais trupiniais ir puošiame pagal savo fantaziją. Skanaus!
  18. 18. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Samanoti - žali keksiukai su maskarponės ir riešutų nugos kremu
Keksiukai su sutirštintu pienu
(1)
Greiti varškės keksiukai su obuoliais
(2)