Kepta žąsis su raugintais kopūstais

2020-12-03 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta žąsis su raugintais kopūstais
Man šį kartą teko labai atsakinga užduotis - skaniai iškepti žąsį. Patiekalas neeilinis, paukštis gan brangus ir tikrai nesinori jo sugadinti. Daugeliui galvojančių, kad tai riebus ir kaloringas paukštis skubu pasakyti, kad žąsiena savo sudėtimi ir naudingomis savybėmis lenkia net ir jautieną. Žąsiena itin naudinga žmogaus organizmui. Kuo šie paukščiai yra riebesni, tuo laikomi kokybiškesniais (geresniais). Marinuodami žąsį nepersistengiame su prieskoniais , kad "nenumuštume" jos unikalaus skonio. O šį kartą Jums visiems orkaitėje keptos žąsies receptais su raugintais kopūstais, kuris visada pavyksta! :)

Ingredientai

    • šviežios žąsys: 1 (~5 kilogramų svorio)
    • česnakas
    • kmynai
    • lauro lapai
    • juodieji pipirai
    • druska
    • rudasis cukrus
    • aliejus
    Įdarui:
    Garnyrui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplaukite, nuvalykite ir nusausinkite žąsį. Vidaus organų maišelį pasilikime, tikrai galėsime panaudoti vėliau.
  2. 2. Visus prieskonius sumaišykite, įpilkite aliejaus ir ragaukite. Druskos naudojame pagal savo poreikius.
  3. Reklama
  4. 3. Įtrinkite žąsį marinatu ir laikykite per visą naktį.
  5. 4. Kitą dieną pasiruoškite kopūstų įdarą - kumpį supjaustykite kubeliais ir kepinkite. Baigus kepinti dėkite raugintus kopūstus ir troškinkite maždaug 20 minučių.
  6. 5. Pasiruoštu įdaru prikimškite žąsį taip, kad liktų šiek tiek vietos.
  7. 6. Angą perverkite ilgu bambukiniu iešmeliu.
  8. 7. Suriškite žąsies kojas.
  9. 8. Dėkite žąsį į kepimo maišą, galus užtvirtinkite ir dėkite į kepimo indą. Į indą įpilame vandens. Aš naudojau kepimo maišą, nes šitaip žąsį kepti saugiau. Apskrudo itin gražiai.
  10. 9. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, dėkite žąsį ir kepkite pusvalandį.
  11. 10. Paskui kaitrą mažinkite iki 160 laipsnių. Išvis 5 kg žąsiai 1 valanda kepimo 1 kilograui. Bendrai turi kepti maždaug 5 valandas.
  12. 11. Kepimo metu susidariusiu riebalus reikia nupilti. Elkitės labai atsargiai, nes riebalai itin karšti! Geriausia tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės. Saugomės, kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų. Riebalus pasiliekame, juos galėsime panaudoti vėliau.
  13. 12. Likus pusvalandžiui iki žąsies iškepimo sudedame perpus perpjautus obuolius.
  14. 13. Iškepusią žąsį išimame ir leidžiame ''pailsėti'' 15 minučių.
  15. 14. Patiekiame su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis ir keptais obuoliais. Neužgožiame žąsies skonio įvairiais padažais, jie čia tikrai nereikalingi. Skanaus!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau keptos žąsies receptų rasite: Keptos žąsies receptai.
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)
Vytinta anties krūtinėlė
(3)
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)