Vytinta anties krūtinėlė

2021-02-10 Autorius WorldRecipes.lt

Vytinta anties krūtinėlė
Vien dėl šių dviejų receptą aš pradėjau pirkti antienos krūtinėlę daug dažniau. Abu receptai labai pamilti mano šeimos. Įprastai susivalgo taip greitai, kad paskutiniu metu net gaminu iš dvigubos normos. Rekomenduoju ir Jums pamėginti jau šiandien! 

Ingredientai

    Pirmas variantas:
    • anties filė su oda: 1
    • rupi druska: 2 stiklinių
    • grūsti baltieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Antras variantas:
    • anties filė su oda: 1
    • rupi druska: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodųjų pipirų grūdeliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas šalavijas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmas variantas: Anties krūtinėlę išimame iš pakuotės ir nusausiname.
  2. 2. Į indą, kuriame laikysime krūtinėlę supilame 0,5 centimetro storio druskos sluoksnį, ant viršaus uždedame antienos krūtinėlę.
  3. 3. Užpilame krūtinėlę likusia druska, kad pilnai apsemtų.
  4. 4. Indą uždengiame bei įdedame į šaldytuvą 24 valandoms.
  5. 5. Po 24 valandų išimame anties krūtinėlę iš druskos, nuplauname ir labai gerai nusausiname. Įtriname pipirais.
  6. 6. Tada suvyniojame krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabiname gerai vėdinamoje vietoje maždaug 1-2 savaitėms. Aš pati laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės.
  7. 7. Kaip žinoti ar jau išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėjame, privalo būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visai sukietėjusi.
  8. 8. Antras variantas: Sumaišome druską, cukrų bei prieskonius. Patriname masę smulkintuvu, kad susismulkintų pipirai bei žolelės.
  9. 9. Į indą, kuriame laikysime antienos krūtinėlę supilame 0,5 centimetro storio druskos mišinio sluoksnį, ant viršaus uždedame krūtinėlę.
  10. 10. Užpilame anties krūtinėlę likusiu mišiniu, kad pilnai apsemtų.
  11. 11. Indą uždengiame ir įdedame į šaldytuvą 24 valandoms.
  12. 12. Po 24 valandų išimame anties krūtinėlę iš druskos mišinio, nuplauname ir labai gerai nusausiname.
  13. 13. Suvyniojame krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabiname gerai vėdinamoje vietoje maždaug 1-2 savaitėms. Aš pati laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės.
  14. 14. Kaip žinoti ar jau išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėjame, privalo būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visai sukietėjusi. Skanaus!
  15. vytinta mėsa - antiena
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)
Antienos kepsneliai su rūkyta paprika
(1)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)