Anties kulšelės marinuotos su coca-cola, keptos orkaitėje su bulvėmis

2024-02-09 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Anties kulšelės marinuotos su coca-cola, keptos orkaitėje su bulvėmis
Buvo laikai, kai daug antienos mes šeimoje nevalgydavome, tiesiog nebuvo tokio poreikio. Tačiau bėgant metams ji vis dažniau atsiduria ant mūsų stalo, nes jos skonis ir pati konsistencija mums patinka. Ir kiekvieną kartą stengiamės ją pasigaminti vis kitaip. Štai ir šį kartą, atradau fantastišką ir naują antienos skonį, nes marinavau su limonadu Coca cola.. Užtenka vos vieną kita įprastą ingredientą pakeisti kitu ir prabangi vakarienė jau keliauja ant stalo. Tikrai rekomenduoju išmėginti, nustebsite! 

Ingredientai

    • anties kulšelės: 2 (naudoju "Lapino puota" produkciją)
    • "Coca-cola" limonadas: 0,5 litro
    • alyvuogių aliejus: 6 šaukštų
    • česnakas: 6 skiltelių
    • šviežias čiobrelis: 4 šakelių
    • vištienos sultinys: 0,5 stiklinės
    • baltas vynas: ketvirtadalio stiklinės
    • bulvės: 2 
    • obuoliai: 2
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • aitriosios paprikos: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį dėkite anties kulšeles ir užpilkite "Coca-cola" limonadu.
  2. 2. Palaikome šaldytuve mažiausiai vieną valandą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet bulves nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Sudedame į kepimo indą.
  5. 4. Anties kulšeles ištraukiame iš marinato ir nusausiname. Įtriname sutarkuotu česnaku, susmulkintu čiobreliu ir aliejumi. Dėkite kulšeles į kepimo skardą ant bulvių.
  6. 5. Tada užpilkite sultiniu ir vynu, sudėkite susmulkintą aitriąją papriką.
  7. 6. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti maždaug pusvalandžiui.
  8. 7. Po to sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir dar pakepkite maždaug 10 minučių. Patiekite ir lepinkitės!
  9. iškeptos marinuotos antienos kulšelės
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Lęšių sriuba su antiena
(1)