Orkaitėje kepti aštrūs antienos petukai

2021-01-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepti aštrūs antienos petukai
Šis marinatas tinka bet kokiai pasirinktai paukštienai, ne tik antienos petukams. Kadangi, aš jų turėjau savo šaldytuve, tai gaminau su Jais.

Šiuos aštriai iškeptus antienos petukus galite patiekti ir pietums, ir vakarienei, bet taip pat labai tinka ir vakarėliams, kaip užkandis prie vyno arba alaus.

Ingredientai

    • švieži ančiukų petukai: 500 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją; tinka ir kita paukštiena)
    • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • žuvies padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome visus nurodytus ingredientu tarpusavyje (išskyrus antienos petukus).
  2. 2. Tuomet sudedame ančiukų petukus ir labai gerai išmaišome, kad pasidengtų marinatu.
  3. 3. Marinuojame šaldytuve bent jau 6 valandas arba paliekame per visą naktį.
  4. 4. Po to petukus sudedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.
  5. 5. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1,5-2 valandas, arba tol, kol pilnai iškepa.
  6. 6. Patiekiame kaip patiekalą su mėgstamu garnyru, arba kaip užkandį su mėgstamais padažais ir alumi ar vynu. Skanaus!
  7. orkaitėje kepta aštri antiena
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš antienos rasite: Antienos patiekalai.