Šis receptas mano mylimiausias, tad pagal jį antis kepu jau du dešimtmečius. Skonis tiesiog tobulas, mėsa labai kvapni, odelė vietomis traški, bet nepersausa (kur nuotraukoje matosi pajuodę - tai man skaniausi kąsneliai). Mano dukrelėytė, būdama 3 metukų pavadino šią antį "skaniausiu
viščiuku", taip mūsuose ir prigijo toks pavadinimas šiam patiekalui.
Prie anties tinka tiek baltas, tiek kvapnus raudonas vynas (fruity wine), arba rausvas Zinfandel. Šalia anties tinka ir
bulvių purée, tamsiai žali ir oranžiniai
garnyrai: troškintos morkos, kepto obuolio puselės, ankštinės pupelės, šparagai. Špinatai yra labai populiarus priedas prie anties. Špinatus 2 minutes patroškinkite keptuvėje su aliejuje pakepintais svogūnais ir šlakeliu acto.
Apytiksliai anties 1 kilogramas kepa 40 minučių arba 1 svaras kepa 20 minučių. Prikimštai ančiai kepti reikia pridėti dar 30 minučių (aš visad kepu
paukštieną tik pusiau prikimštą).
Vienos anties užtenka 6 asmenims.
Kepimui reikia turėti gilią blėkutę ir į ją telpančias groteles - jeigu antis itin riebi.