Negaliu šio patiekalo pavadinti bulvių koše, nes tai yra vadinana
bulvių koše, gaminama visai kitaip.
Jei gamindama piurė negaunu aksominio purumo, reikiamos spalvos bei skonio - tai "skaityk" visai dienai nuotaika būna sugadinta.
Bulvių purée - mano pats mėgstamiausias patiekalas, kuris asocijuojasi su namų šiluma, jaukumu ir atsipalaidavimu. Kai grįžtu iš kokios kelionės po egzotiškus kraštus arba iš baliaus, prisiragavus daug įvairių skanėstų, vienintelis, ko kitą dieną trokšta mano skrandis, - tai bulvių purée, ir čia man niekaip nepakišit bile ko.
Toks garnyras pasižymi tuo, kad jis idealiai dera prie bet kokio kito patiekalo neužgesindamas jo skonio paletės. Aš pati serviruoju bulvių purée-piurė prie
troškintų daržovių, mėsos
kepsnių arba
troškinių, taip pat
balandėlių,
salotų ir kitų patiekalų. Gerai pagaminta purée privalo būti be gumuliukų, nesprangi, nelipni - tokia tinka vaikučiams maitinti nuo 12 mėnesių amžiaus.
Savo viso gyvenimo virimo praktikoje pastebėjau, jog bulvių purée pagaminimui labiau tinka sultingos bolvės, kurių yra šiurkšti žievelė (kaip Yukon, Russet arba Idaho rūšys). Ir visai visai netinka raudonų arba glotnių lupenų, lipnios bulvės. Jei bulvių purée išplakta pakankamai skysta, tai servavimui jokio švirkšto nereikia terlioti: tik šast ir "pumpurėlis" nuslydo į lėkštę tiesiai nuo samčio.
Paruošimui reikės turėti elektrinį plaktuvą (mikserį) ir plieninį puodą.