Kugelis su vištienos blauzdelėmis tai puikus pasirinkimas ieškantiems sotaus ir gardaus patiekalo, kurio paruošimas reikalauja minimalių pastangų. Tarkuotų bulvių sluoksnis, pagardintas druska ir pipirais, tampa puikiu pagrindu sultingoms vištienos blauzdelėms, kurios, apibarstytos prieskoniais, kepa orkaitėje, kol įgauna auksinį atspalvį ir traškią plutelę. Vištiena, lėtai kepdama ant bulvių pagrindo, išlieka minkšta ir aromatinga, o bulvės įgauna išskirtinį skonį, sugerdamos vištienos sultis.
Autorės komentaras - visa recepto paslaptis - vištienos riebaliukas kepdamas susigers į bulves - viskas kartu iškeps, o vištiena tiesiog nersis nuo kaulo ir nebus sausa, o vištienos viršus skaniai apskrus. Taip pat nereikia pilti papildomai riebalų ar dar maišyti kitų ingredientų į bulvių tarkę.
Taip galite kepti
kulšeles,
sparnelius,
petukai ar
ketvirčius. Nerekomenduoju naudoti krūtinėlę (neužteks riebumo iš mėsos).