Bulviniai leistinukai su sūriu ir spirgučiais

2022-05-12 Autorius WorldRecipes.lt

Bulviniai leistinukai su sūriu ir spirgučiais
Slovakai labai didžiuojasi brinza - trapiu, sodraus skonio avių pieno sūriu. Pas juos, jis dominuoja daugybėje užkandžių - štai jums ir vienas iš Slovakijos virtuvės ypatumų. Tad šį kartą rekomenduoju pasigaminti itin paprastą patiekalą - bulvių ir miltų leistinukus, patiekiamus su lydytu brinzos sūriu (iš bėdos galima pakeisti į feta) ir spirgučiais (slov. bryndzove halušky). Man jie taip patiko, kad tikrai gaminsiu ir ateityje. Skonis pranoko lūkesčius, kuriuos susidariau, tik perskaičiusi ingredientus. :)

Ingredientai

    • brinza sūris: 250 gramų (galima pakeisti feta)
    • bulvės: 500 gramų
    • kvietiniai miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • karštai rūkyta šoninė: 200 gramų
    • žalumynai: šakelės (pagarinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustome šoninę nedideliais kubeliais ir kepiname keptuvėje, kol apskrunda.
  2. 2. Užverdame pasūdytą vandenį puode.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol vanduo užvirs, sutarkuojame nuskustas bulves smulkia tarka.
  5. 4. Suberiame miltus ir druską, įmušame kiaušinį. Išmaišome.
  6. 5. Šiam patiekalui gaminti įprastai naudojamas specialus įrankis (spaetzle maker, galima rasti pirkti aliexpress arba parduotuvėse, jį taip pat galite matyti nuotraukoje žemiau), jeigu tokio neturite, virtiniams suleisti į verdantį vandenį puikiai tinka ir stambi tarka arba rėtis. Dar vienas būdas - susmulkiname tešlą peiliu.
  7. spaetzle maker įrankis
  8. 6. Kad virtiniai jau yra išvirę, galima suprasti, kai jie ima kilti į paviršių. Tuomet juos ir išgriebiame iš puodo kiaurasamčiu. Nuvarviname vandens perteklių.
  9. 7. Sudedame virtinius atgal į puodą, ant viršaus užberiame susmulkintą brinzą, pakaitiname, kol sūris išsilydo.
  10. 8. Patiekiame su kepinta šonine ir žalumynais. Skanaujame!
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
(21)