Troškintos vištienos blauzdelės be kaulo su pievagrybiais

2021-06-06 Autorius WorldRecipes.lt

Troškintos vištienos blauzdelės be kaulo su pievagrybiais
Paprastume kartais slypi visa laimė, nes kartais taip nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, bet tuo pačiu labai skaniai pavakarieniauti. Šį kartą tokios ganėtinai paprastai pagaminamos, skanios ir greitos vakarienės idėja iš paukštienos. Šitaip pagamintos vištienos blauzdelės išliks itin sultingos, jų skonis bus subtilus, o rūkyta šoninė arba kumpis super svarbus akcentas, nes puikiai "suriša" ir paryškina visus skonius. Tai jeigu įprastai šoninės privengiate savo patiekaluose, šį kartą rekomenduočiau jos tikrai neatsisakyti.

Ingredientai

    • aliejus: 2 šaukštų
    • viščiuko broilerio blauzdelės be kaulo: ~500 gramų
    • miltai (apibarstymui)
    • šaltai rūkytas kumpis: 50 gramų (arba šoninės juostelės)
    • rudieji pievagrybiai: ~300 gramų
    • svogūnų laiškai: 2 didelių (arba 1 svogūno)
    • vištienos sultinys: 250 mililitrų
    • baltojo vyno actas: 1 šaukšto
    • šaldyti žirneliai: 50 gramų
    • petražolės: 1 saujos
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite keptuvėje vieną šaukštą aliejaus.
  2. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  3. 2. Vištienos blauzdeles apibarstykite druska, pipirais ir miltais iš abiejų pusių.
  4. 3. Apkepkite blauzdeles keptuvėje, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių.
  5. 4. Tada išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
  6. 5. Nupjaukite pievagrybių kotelius (jų šiam patiekalui neprireiks) ir juos nusausinkite.
  7. 6. Supjaustykite kumpį arba šoninę mažais kubeliais ir pakepinkite kartu su pievagrybiais keptuvėje, kol suminkštės.
  8. 7. Apkepintus išimkite iš keptuvės.
  9. 8. Tuomet supjaustykite svogūną arba svogūno laiškus, supilkite likusį vieną šaukštą aliejaus į keptuvę ir pakepinkite jame svogūnus maždaug 5 minutes.
  10. 9. Po to supilkite vištienos sultinį ir actą, leiskite viskam suburbuliuoti ir pasitroškinti maždaug 1-2 minutes.
  11. 10. Tada sudėkite vištieną, šoninę, pievagrybius ir dar patroškinkite maždaug 15 minučių.
  12. 11. Berkite ten pat šaldytus žirnelius, supjaustykite smulkiai petražoles, suberkite ant vištienos, patroškinkite dar apie 2 minutes, patiekite ir skanaukite! ;)
Pyragas su vištiena, daržovėmis ir sūriu
(4)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)