Kepimo maiše, ilgai kepta, plėšyta kiauliena su lipniu teriyaki padažu

2023-10-18 Autorius WorldRecipes.lt

Kepimo maiše, ilgai kepta, plėšyta kiauliena su lipniu teriyaki padažu
Burnoje ištirpstanti kiauliena su saldžia plutele. Jūs net neįsivaizduojate kokia ji skani gaunasi. Visas kepimo procesas užtrunka tikrai ilgai, tačiau išlaukti labai verta. Gaminome šitaip jau daug kartų ir tikrai gaminsime šitaip daug kartų ateityje. Fantastiškas patiekalas, vertas visų didžiausių pagyrų. Pamėginkite ir Jūs! :) 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • nesūdytas sultinys: 150 mililitrų (kiaulienos, daržovių)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 3
    • juodi maltieji pipirai
    • česnakas: 2 skiltelių
    • džiovintas bazilikas: žiupsnelio
    • teriyaki padažas: kelių šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į sultinį suberiame druską, pipirus bei bazilikus.
  2. 2. Tuomet kiaulieną supjaustome maždaug 5 centimetrų storio gabaliukais.
  3. 3. Dedame į kepimo maišą, ant viršaus užpilame sultinį bei sumetame česnako skilteles ir lauro lapus.
  4. 4. Maišą užrišame bei kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3 valandas.
  5. 5. Po to kiaulieną ištraukiame iš orkaitės.
  6. 6. Padidiname temperatūrą iki 220 laipsnių, maišą prakirpus kiaulieną perkeliame į skardą ir aptepame teriyaki padažu, dar pakepame maždaug 15 -20 minučių.
  7. 7. Tada patiekiame su likusiu sultiniu, kuriame kepė kiauliena bei mėgiamomis šviežiomis daržovėmis. Skanaujame!
Kepimo maiše, ilgai kepta, plėšyta kiauliena su lipniu teriyaki padažu
Kepimo maiše, ilgai kepta, plėšyta kiauliena su lipniu teriyaki padažu
Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)
Troškinta kiauliena paprikų ir pomidorų padaže
(4)
Vytinta nugarinė
(4)