Troškinta kiauliena paprikų ir pomidorų padaže

2024-05-04 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinta kiauliena paprikų ir pomidorų padaže
Pastaruoju metu mes su šeima nesame patys dažniausi kiaulienos valgytojai. Pagrindinė valgoma mėsa vis dažniau būna vištiena arba kalakutiena. Bet vakar parduotuvėje buvo akcija kiaulienai, tad nusipirkau jos ir pradėjau galvoti ką čia pagaminus. Ir tiesą pasakius nelabai ką sugalvojau ir pradėjau eksperimentuoti iš to ką turėjau savo virtuvėje. O su troškiniais eksperimentuoti gi būna lengviausia. Patiekalas gavosi tikrai gan neblogas, ir pomidorai bei paprikos čia "sužaidė" puikiai ir dominavo. Kiauliena gavosi ganėtinai minkšta ir skani. O ir pagaminamas visiškai nesunkus. Tad patiekalas, kuris vertas Jūsų dėmesio. Mėginkite! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos pjausniai: 600 gramų
    • pipirai
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rozmarinas: 1 šakele
    • malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • raudonos saldžiosios paprikos: 1
    • ančiuvių filė: 1
    • pomidorai be odelės: 1 indelio
    • kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos: 0,5 (nėra būtina)
    • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulieną supjaustome maždaug 2 centimetrų pločio juostelėmis bei apibarstome pipirais.
  2. 2. Smulkiai sukapojame česnaką, rozmariną. Sumaišome su aliejumi bei malta saldžiąja paprika.
  3. Reklama
  4. 3. Mėsos juosteles sudedame į marinatą bei paliekame maždaug 60 minučių.
  5. 4. Tuomet nulupame bei kubeliais supjaustome svogūną. Saldžiąją papriką perpjauname į dvi dalis, išimame sėklas, o puseles nuplauname ir supjaustome šiaudeliais.
  6. 5. Smulkiai sukapojame ančiuvių filė.
  7. 6. Nupilame konservuotų pomidorų skystį bei pomidorus supjaustome kubeliais.
  8. 7. Tada mėsą sudedame į didelę keptuvę bei apkepame ant kaitrios ugnies.
  9. 8. Po to į keptuvę suberiame svogūnus, saldžiąsias paprikas, ančiuvius, pomidorus, kaparėlius ir dar šiek tiek pakepame.
  10. 9. Uždengiame keptuvę bei troškiname 25 minutes.
  11. 10. Paruoštą patiekalą apibarstome tarkuota citrinos žievele bei susmulkintomis petražolėmis, taip pat pagardiname druska, pipirais ir citrinos sultimis.
  12. 11. Patiekiame ir skanaujame!
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)
Mėsainiai su ilgai kepta plėšyta kiauliena
(3)