Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "armonika"

2017-10-25 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "armonika"
Tai itin sultingas bei nuostabus kepsnys pagamintas iš kiaulienos sprandinės. Armonikos pavadinimą jis gavo todėl, kad tokia jo išvaizda, kai mėsos tarpuose yra pridedame įvairių daržovių ir sūrio. Trumpai tariant, labai rekomenduoju. Aš tokį kepsnį įprastai Kalėdoms, bet jis tinka pačioms įvairiausioms šventėms arba tiesiog, kai norisi karališkos vakarienės. 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1,5 kilogramo
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • sūris rūkyta "nida"
    • mozarelos gabaliukai
    • pomidorai: 2
    • česnakas
    • mairūnas
    • kmynai
    • garstyčios
    • druska
    • paprikos milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sprandinę susipjaustome (ne iki galo perpjauname, tik įpjauname, palikdamos apačią neperpjautą) 1,5 centimetro storio kepsneliais. Aš pati kepsnelius tepiau garstyčių bei majonezo, čili mišiniu, barsčiau česnakų, mairūno, paprikos, druskos.
  2. 2. Tada kitus produktus susipjaustome žiedais. Į tarpus, tarp sprandinės kepsnelių, sudėliojame žiedelį sūrio (kaitaliojame, į vieną tarpą mocarelos, kitą tarpą rūkyto sūrio), svogūno, pomidoro ir taip, kol susisluoksniuos visa sprandinė.
  3. Reklama
  4. 3. Viršų pašlakstome aliejumi bei pabarstome česnakais.
  5. 4. Aš pati kepiau 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą ir 20 minučių, paskui nudengus dar 20 minučių. Skanaujame!
  6. kiaulienos sprandinės kepsnys armonika
  7. 5. Pastebėjimas: Labai gardus sultingas kepsnys, tik aš kitą kartą gal pakeisčiau rūkytą sūrį į kokį medžiotojų, arba kitą kietesnį sūrį, bet čia visiškai kiekvieno skonio reikalas.
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos sprandinės receptų rasite: Kiaulienos sprandinė.
Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "armonika"

Julia

Kepu tokį kepsnį jau seniai. Bet dedu kepti į "rankovę", tad iškepa idealiai ir nereikia nudenginėti.
Atsakyti

Vida

Kepu. Labai skanus ir sotus kepsnys
Atsakyti

Vyga

Vietoj mocarelos dedu čederio sūrio, o vietoj pomidoro - paprikas geltoną ir raudoną (po kelias juosteles tarpuose). Viršų iš abiejų pusių perveriu mediniais ilgais iešmeliais, mažiau išbėga sultys.
Atsakyti
Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "armonika"
Paprasti čenakai su kiauliena
(1)
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)
Apvirti ir kepti šonkauliukai orkaitėje
(7)