Paprasti čenakai su kiauliena

2024-10-11 Autorius IPKitchen

Paprasti čenakai su kiauliena
Čenakai su kiauliena yra tradicinis lietuviškas patiekalas, dažniausiai ruošiamas moliniuose puodynėse, kurios suteikia jam ypatingą skonį ir kvapą. Patiekalui būdinga švelni, troškinta kiauliena su bulvėmis, morkomis, svogūnais bei įvairiais prieskoniais. Kiaulienos gabaliukai troškinami kartu su daržovėmis ir sultiniu, kuris prisigeria mėsos bei daržovių skonio, todėl patiekalas tampa ypač sultingas ir aromatingas. Dažnai čenakai patiekiami tiesiai iš puodynės, kas suteikia jaukumo ir išskirtinumo.

Redaktorės Vaidos komentaras - gamindami čenakus paįvairinkite patiekalą, įmaišykite grybų, o gal rūkyto kumpio? Pridėtų dūmo aromato. Taip pat galima naudoti saldžiąsias bulves, įdėti moliūgo gabalėlių. Užpilą maišant įmaišykite grietinėlės, pridėsite papildomo kremiškumo. O užbaigiant gaminti čenachus galite viršų užbarstyti tarkuotu sūriu, kuris keptų ir susidarytų traški plutelė.

Ingredientai

    • Kiaulienos sprandinė: 500 g
    • Svogūnas: ą vnt.
    • Morkos: 1 vnt.
    • Česnakas: 3 skiltelės
    • Bulvės: 4 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Užpilui:
    • Vanduo: 500ml
    • Pomidorų padažas: 2 valg. š.
    • Prieskoniai: tinkami čenachams
    • Sultinio kubeliai: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsą supjaustyti gabaliukais ir įtrinti druska, pipirais ir česnakais.
  2. 2. Įkaitinti keptuvėje šiek tiek aliejaus ir ant didesnės kaitros apkepinti mėsos gabaliukus. Apkeptus atidėti.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną supjautyti pusžiedžiais, morką gabalėliais, česnakus išspausti. Viską sudėti į keptuvę ir apkepti.
  5. 4. Į čenachų indelius dėti apkeptą mėsą, tuomet apkeptas morkas su svogūnais, tuomet ant viršaus sudėti gabaliukais pjaustytas bulves.
  6. 5. Viską užpilti virintu vandeniu, sumaišytu su sultinio kubeliu pomidorų padažu ir prieskoniais.
  7. 6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir čenachus kepti apie 60-90 min.
Kiauliena korėjietiškai
(37)
Velingtono kepsnys
(3)