Kepta kiaulienos nugarinė be kaulo folijoje - orkaitėje

2018-01-20 Autorius Tinginių maistas

Kepta kiaulienos nugarinė be kaulo folijoje - orkaitėje
Yra sakoma, kad pats geriausias desertas - šokoladas. O pats geriausias šokoladas - mėsa. Tokia yra mano prisiekusios mėsos mėgėjos filosofija. Ją supras tik tokie pat prisiekę mėsos mėgėjai kaip aš, kuriems reikia mėsos, o desertų kartais gali ir visai nebūti. 🙂

Orkaitėje keptą kiaulienos nugarinę be kaulo labai mėgstu valgyti jau atvėsusią ir vieną. Aišku, kol ji dar karšta, šalia idealiai tinka toje pačioje orkaitėje iškeptos bulvės ir kitos daržovės arba šviežių daržovių salotos. Žinoma, galite rinktis ir savo pamėgtą garnyrą. Atvėsusi gardu su kokiomis nors salotomis arba dedant ant juodos duonos. Bet man skaniausia tiesiog viena. Tarsi koks desertas. Pamėginkite ir Jūs!🙂

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė be kaulo: 500 gramų
    • česnakas: kelių skiltelių
    • druska: žiupsnio
    • malti juodieji pipirai: žiupsnio
    • kmynai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia česnako skilteles susmulkiname, sumaišome su druska, pipirais bei kmynais. Šiuo gautu mišiniu įtriname kiaulienos nugarinę. Paliekame, kuriam laikui pasimarinuoti.
  2. 2. Jeigu labai skubame, tai iškart suvyniojame į foliją bei kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
  3. 3. Paskui foliją atidengiame bei leidžiame dar kurį laiką pakepti, kad gražiai apskrustų mėsytės viršus. Skanaujame su mėgstamu garnyru!
  4. 4. Pastebėjimas: Prie šios mėsytės labai tinka orkaitėje iškeptos bulvės bei įvairios šviežios daržovės.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos nugarinės receptų rasite: Kiaulienos nugarinės receptai.