Makaronai su kiauliena, keptu česnaku ir balzaminiu actu

2021-02-23 Autorius Oditėlės blogas

Makaronai su kiauliena, keptu česnaku ir balzaminiu actu
Toks makaronų patiekalas su kiauliena gali būti labai skani vakarienė, ypač nuostabus patiekalo padažas ir pati mėsa gaunasi itin sultinga. 

Seniau šį patiekalą gamindavau su daržovių sultiniu, bet šį kartą turėjau jautienos ir jį panaudojau, tai galiu pasakyti, kad lėkštėje spalvos gražesnės (ir atrodo fotogeniškiau) su daržovių sultiniu, bet skonis galima sakyti visai nepasikeičia. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • česnakas: 1 galvos (viršūnę nupjauname)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 (susmulkiname)
    • kiaulienos nugarinė: 300 gramų (supjaustome kubeliais; tinka ir kiaulienos sprandinė)
    • balzaminis actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: šiek tiek
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • karštas daržovių arba jautienos sultinys: 300 mililitrų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • smulkintos petražolės: 1 saujos
    • makaronai: 350 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Česnaką orkaitėje kepame 20 minučių ir po to atvėsiname.
  3. Reklama
  4. 3. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 4. Suberkite svogūną ir nustatę vidutinę kaitrą kepame maždaug 5 minutes arba kol jis šiek tiek pagelsta.
  7. apkepamas svogūnas keptuvėje
  8. 5. Sudedame kiaulieną ir kepame vis pamaišydami maždaug 5 minutes, kol mėsa įgauna gražią auksinę spalvą.
  9. 6. Supilame balzaminį actą, padidiname kaitrą ir kepame dar kelias minutes.
  10. 7. Įmaišome pomidorų padažo, tuomet miltus ir paskui supilame sultinį. Gerai pamaišome, kad neliktų gumuliukų.
  11. 8. Užverdame ir paverdame maždaug 10 minučių arba, kol padažas sutirštėja ir jo sumažėja.
  12. 9. Pasūdome bei pagardiname pipirais. Nulupame česnako skilteles, stambiai supjaustome, įmaišome į padažą kartu su puse porcijos petražolių.
  13. 10. Išverdame makaronus, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  14. 11. Išvirtus makaronus sumaišome su padažu, apibarstome likusiomis petražolėmis (aš prieš tai dar makaronus šiek tiek paskrudinau ir jų ant viršaus užpyliau padažo su mėsa, bet čia jau skonio reikalas, kaip patieksite, tai tikrai nėra būtinas etapas). Skanaus!
  15. makaronai su mėsa - kiauliena
  16. 12. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)