Kiaulių ausų slėgtainis (vyniotinis) - zelcas arba ruledas

2023-09-18 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulių ausų slėgtainis (vyniotinis) - zelcas arba ruledas
Kiaulių ausų slėgtainis arba vyniotinis (tarmiškai vadinamas zelcas arba ruledas) - tai nuostabus užkandis, kuris daugeliui primins vaikystę arba jaunystę. Kai dabar visiems taip trūksta laiko, žinoma greičiau bus nusipirkti, bet pirktinis niekada neprilygs namie paruoštam! Jo skonis bus daug geresnis, jau net nekalbu apie tokius privalumus, jog žinosite kokius ingredientus naudojote. Tad drąsiai mėginkite, gaminkite ir gausite fantastišką mėsos patiekalą. Pradedam!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulių ausys: 4
    Sūrymui:
    • cukrus: 100 gramų
    • druska: 150 gramų
    • kadagio uogos: 6
    • gvazdikėliai: 6
    • lauro lapai: 2
    • vanduo: 2 litrų
    • juodieji pipirai: 6 grūdelių
    • čiobrelis: kelių šakelių
    • pankolio sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 4 skiltelių
    Taip pat:
    • svogūnai: 1
    • pankoliai: 1
    • morkos: 1
    • česnakas: 0,5 galvutės
    • saliero stiebai: 1
    • tarkuota apelsino žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili pipirų dribsniai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sūrymui supilame į puodą vandenį ir likusius išvardintus produktus.
  2. 2. Užverdame ir atvėsiname.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame nuvalytas ir nuplautas ausis į sūrymą, paslegiame, kad būtų visą laiką panirusios ir laikome šaldytuve 2 paras.
  5. 4. Po 2 parų išimame ausis iš sūrymo, nuplauname, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame.
  6. 5. Užvirusį vandenį nupilame, ausis nuplauname po šaltu vandeniu, užpilame vėl šaltu vandeniu, sudedame stambiai pasmulkintus svogūną, morką, pankolį, saliero stiebą, česnako skilteles ir užverdame. Verdame ant silpnos ugnies 2,5 valandos.
  7. 6. Per tą laiką, kol verda pasiruošiame formą, kurioje slėgsime ausis. Formą ištepame aliejumi, išklojame maistine plėvele taip, kad liktų laisvi kraštai, kurią taip pat plonai patepame aliejumi.
  8. 7. Išvirusias karštas ausis išimame iš sultinio, nusausiname ir sudedame sluoksniuodami į formą. Jeigu reikia, galima sluoksniuoti perpjaunant ausis.
  9. 8. Ant kiekvieno sluoksnio pabarstome apelsino žievelės, čili dribsnius ir šiek tiek druskos.
  10. 9. Užlankstome ant susluoksniuotų ausų likusius maistinė plėvelės kraštus ir paslegiame. Svorio reikės daug. Aš pati slėgiau su dviem trilitriniais stiklainiais pripildytais vandens ir dar ant viršaus uždėjau labai sunkią molinę puodynę.
  11. 10. Laikome per visą naktį paslėgtą šaltai.
  12. 11. Kuo ploniau supjaustome slėgtainį - šitaip daug skaniau. Skanauti galite tradiciškai su majonezu, krienais, remuladiniais padažais. Taip pat itin skanu su azijietiškais sojos pagrindo padažais, kimči sumaišytų su majonezu. Skanaus!
Gabale kepta sprandinė
(17)
Alaus - garstyčių marinatas šašlykams
(6)
Kiaulienos karka kazane - aluje
(6)