Maltos mėsos lizdeliai įdaryti su morkomis, kepti orkaitėje

2023-11-12 Autorius WorldRecipes.lt

Maltos mėsos lizdeliai įdaryti su morkomis, kepti orkaitėje
Noriu su Jumis pasidalinti su receptu, tiems kas nebežino ką skanaus pasigaminti iš faršo. Visai nedaug ingredientų, o skonis superinis. Šiandien maltos mėsos lizdelius įdarysime tarkuotos morkomis, iškepsime orkaitėje ir šitaip paruošime fantastiškai skanią vakarienę. Tad nieko ilgai nelaukiam ir pasigaminam! 

Ingredientai

    • malta mėsa: 1,5 kilogramo (naudoju kiaulieną)
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 3
    • morkos: 5-6
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus susmulkinkite kuo smulkiau,
  2. smulkiai pjaustomi svogūnai
  3. 2. Tuomet morkas sutarkuokite.
  4. sutarkuotos morkos
    Reklama
  5. 3. Tiek svogūnus, tiek morkas atskirai apkepkite keptuvėje. Tuomet visus svogūnus bei trečdalį morkų sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pridėkite druskos ir pipirų bei viską gerai išmaišykite.
  6. 4. Tada kepimo skardą, kur keps patiekalas, išklokite su kepimo popieriumi bei negausiai patepkite su aliejumi. Iš mėsos pasidarykite vienodo dydžio kukulius, po to kiekvieną suformuokite kaip lizdą bei pridėkite morkų.
  7. 5. Po to kepkite maždaug 35-40 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje.
  8. 6. Labai gardu valgyti su bulvių koše. Skanaus!
  9. 7. Pastebėjimas: Kitą kartą, pasižadėjau sau, kad morkas pabandysiu sumaišyti su apkeptais pievagrybiais, manau visai skaniai gausis.
Maltos mėsos lizdeliai įdaryti su morkomis, kepti orkaitėje
Grikiai su jautienos faršu
(2)
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)