Kiaulienos kotletai su grietinėlės padažu ir bulvių koše su špinatais

2021-03-17 Autorius Santa Maria

Kiaulienos kotletai su grietinėlės padažu ir bulvių koše su špinatais
Aš jau dabar galiu pasakyti, kad tai taps Jūsų mėgstamiausias kotletais! Šis grietinėlės padažas kotletams yra tiesiog tobulai tobulas. Visi kas paragauja labai giria. Prie visko patieksime nuostabią bulvių košę su špinatais. Aš nežinau ar galima rasti skanesnio naminio maisto, nei šis. Einam gaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Kiaulienos kotletas:
    • pienas: 100 mililitrų
    • džiūvėsėliai: 50 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • "Santa Maria" maltos mėsos prieskoniai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    Grietinėlės padažui - kotletams:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kvietiniai miltai: 300 mililitrų
    • jautienos sultinys: 1 kubelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštleio
    Bulvių košei su špinatais: 
    • bulvės: 600 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • pienas: 200 mililitrų
    • baltieji pipirai: žiupsnelio
    • "Santa Maria" muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Pagardams:
    • petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • bruknės: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos kotletai: Sumaišome pieną su džiūvėsėliais, kiaušiniais bei maltos mėsos prieskoniais. Leidžiame džiūvėsėliams pabrinkti maždaug 5 minutes.
  2. 2. Po to sudedame maltą kiaulienos mėsą ir viską sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Suformuojame norimo dydžio kotletus ir iškepame keptuvėje su įkaitintu sviestu vidutinėje kaitroje, kol dailiai paruduoja. Atidedame į šalį.
  5. 4. Grietinėlės padažas kotletams: Išlydome sviestą keptuvėje.
  6. sviestas lydomas keptuvėje
  7. 5. Kai jau sviestas paruduoja, suberiame miltus. Įpilame jautienos sultinio, grietinėlės ir maišome.
  8. 6. Leidžiame padažui pavirti maždaug 5 minutes, kol sutirštėja. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilame šiek tiek vandens.
  9. 7. Į padažą sudedame kotletus ir patroškiname, kol kotletai tinkamai iškeps.
  10. 8. Bulvių košė su špinatais: Nuskutame bulves.
  11. nuskutamos bulvės
  12. 9. Supjaustome bulves kubeliais.
  13. supjaustytos bulvės kubeliais
  14. 10. Sudedame bulves į puodą ir užpilame vandeniu. Užverdame, sumažiname kaitrą ir verdame maždaug 10 minučių, kol suminkštėja.
  15. 11. Pakaitiname pieną su sviestu, pipirais bei maltais muskatais.
  16. 12. Kai užverda, sudedame špinatus. Karštą pieną su špinatais užpilame ant nusausintų virtų bulvių.
  17. 13. Sutriname viską trintuvu ir įberiame druskos pagal savo skonį.
  18. 14. Patiekiame kotletus su padažu, bulvių koše bei petražolėmis ir bruknėmis. Lepinamės!
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
(3)