Kalakutienos kotletai su bulvėmis, džiūvėsėliais ir kiaušiniu (+ tzatziki padažas)

2021-02-02 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kalakutienos kotletai su bulvėmis, džiūvėsėliais ir kiaušiniu (+ tzatziki padažas)
Šie kalakutienos kotletai labai patiks tiems, kas mėgsta prie patiekalo būtinai skanauti bulves, kaip garnyrą. Šį kartą bulvės "pasislėps" pačiame kotlete, todėl patiekalas gali vadintis "Du viename". Jie labai skanūs ir labai greitai pradingsta nuo stalo. Niekada nelieka nesuvalgytų.

Šiuos kotletus tikrai galite gaminti ir su kiaulienos, jautienos ar vištienos faršu. :)

Ingredientai

    • kalakutienos faršas
    • žalios bulvės
    • kiaušiniai
    • džiūvėsėliai
    • mėgstami prieskoniai
    Tzatziki padažui:
    • agurkai: 1
    • česnakas: pagal skonį
    • graikiškas jogurtas
    • druska
    • juodieji pipirai
    • krapai
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalakutienos faršą pasiruoškite tarsi įprastiems kotletams.
  2. 2. Tada sudėkite per burokinę tarką tarkuotas bulves.
  3. tarkuojamos bulvės burokine tarka
  4. 3. Tuomet formuokite norimo dydžio kotletus ir juos apkepinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje.
  5. 4. Paskui dėkite į orkaitę galutiniam iškepimui (180 laipsnių, maždaug 10-15 minučių). Neišsigąstame, kad faršo masė bus skystesnė nei įprastai, lyginant su kotletų mase, nes tai kalakutiena.
  6. 5. Tzatziki padažas: Sutarkuokite agurką, išspauskite česnaką, pagardinkite druska, pipirais, krapais ir sudėkite graikišką jogurtą. Kadangi mano jogurtas buvo ganėtinai tirštas, tai iš agurko neišiminėjau minkštimo su sėklomis.
  7. 6. Po to viską dėkite į lėkštę, patiekite ir skanaukite! Mane šie kotletai sužavėjo tuo, kad gaunasi purūs bei visai neapsunkina skrandžio. :)
  8. kalakutienos kotletai su tzatziki
Tikri čeburekai su mėsa
(33)