Beatos maži ežiukai iš kalakutienos su ryžiais

2023-05-23 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos maži ežiukai iš kalakutienos su ryžiais
Itin dažnai su savo šeima mes gaminame mėsos kukulius garuose (sveika ir skanu). Bet neseniai užsinorėjau kažko įdomesnio, tad "žalius" maltos mėsos kukulius (pasirinkau kalakutieną) apvoliojau ryžiuose ir išviriau garuose, rezultatas - nuostabūs maži mėsos ežiukai. Išvaizdos ir skonio atžvilgiu jie yra tobuli, be to garnyro jiems visai nereikia, rekomenduoju pasigaminti ir Jums!

Ingredientai

    • malta mėsa: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • juodieji pipirai
    • česnakas: 3 skiltelių
    • ryžiai: ~200 gramų (aš naudoju Basmati ryžius)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalakutienos faršą (galite rinktis ir kiaulienos ar jautienos ar vištienos) sumaišykite su prieskoniais ir įmuškite kiaušinį.
  2. 2. Tada iš pasiruoštos mėsos suformuokite maždaug golfo kamuoliuko dydžio kukulius ir apvoliokite juos ryžiuose.
  3. 3. Tuomet dėkite į kiauradugnį puodą vieną šalia kito, statykite jį ant puodo su vandeniu ir virkite ant nedidelės kaitros maždaug 30-40 minučių.
  4. 4. Patiekite ir skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos receptų rasite: Kalakutienos receptai.
Beatos maži ežiukai iš kalakutienos su ryžiais
Beatos maži ežiukai iš kalakutienos su ryžiais

Laura

Reikės ir savo vaikams pagaminti, nes jie viską valgo akimis, o skonis nėra labai svarbu. O jei ežiukai gražiai atrodys, tai turėtų valgyt. :D
Atsakyti
Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje
(1)
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
(1)