Kalakutienos kumpio troškinys grietinėlės ir garstyčių padaže

2024-02-16 Autorius WorldRecipes.lt

Kalakutienos kumpio troškinys grietinėlės ir garstyčių padaže
Aš kalakutieną vis dažniau bandau įsileisti į savo virtuvę. Ir dėl to, kad sveikiau, ir dėl to, kad norisi pakeisti kiaulieną, jog ši neatsibostų. Taipogi ant pietų stalo vis dažniau pasirenku vištieną, triušieną ir antieną. Na, o šį kartą gaminau kalakutienos troškinį su grietinėle ir garstyčiomis, kuris tikrai puikiai pavyko ir visi ragavusieji liko labai patenkinti.

Beje, jeigu norisi gamindami galite pasirinkti ir vištieną, tikrai pavyks taip pat labai puikiai. Imamės gamybos!

Ingredientai

    • kalakuto kumpis: 1,5 kilogramo
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnelio
    • žolelių prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanduo: 200 mililitrų
    • sviestas: 30 gramų
    • garstyčios su grūdeliais: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • krapai: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalakuto kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet pagardinkite druska ir pipirais, taip pat ir kitais mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Leidžiame mėsai pasimarinuoti maždaug pusvalandį.
  5. 4. Po to troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutieną ir apkepkite, kol gražiai apskrus.
  6. 5. Tada supilkite vandenį, sudėkite garstyčias bei sviestą, patroškinkite maždaug 20 minučių.
  7. 6. Paskui įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar maždaug 5 minutes.
  8. 7. Pabaigoje pagardinkite krapais. Patiekite ir skanaukite!
Kalakutienos kukuliai su špinokais ir sūrio padažu
(6)
Tikri čeburekai su mėsa
(33)
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)