Paukštienos šašlykas karšto oro gruzdintuvėje – tai puiki alternatyva tradiciškai lauke keptam šašlykui, ypač kai norite greito ir lengvo patiekalo. Naudojant karšto oro gruzdintuvę, mėsa iškepa sultingai, su traškia išore, o kepimo laikas sutrumpėja. Paukštiena dažnai marinuojama su natūraliais prieskoniais, česnaku, druska, pipirais bei citrinos sultimis arba jogurtu, kad būtų dar minkštesnė ir aromatingesnė. Gruzdintuvės šašlykai ne tik sveikesni, bet ir greitesni paruošti – juos galima kepti 10-15 minučių. Puikiai dera su daržovių garnyru ar padažais.
Redaktorės Vaidos komentaras - tokiu pačiu būdu galite kepti ir vištieną, rekomenduoju naudoti šlaunelių mėsa be kaulų ir odos. Tokia mėsa šiek tiek riebesnė ir kepama neišsausės.