Paukštienos šašlykas karšto oro gruzdintuvėje

2024-09-24 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Paukštienos šašlykas karšto oro gruzdintuvėje
Paukštienos šašlykas karšto oro gruzdintuvėje – tai puiki alternatyva tradiciškai lauke keptam šašlykui, ypač kai norite greito ir lengvo patiekalo. Naudojant karšto oro gruzdintuvę, mėsa iškepa sultingai, su traškia išore, o kepimo laikas sutrumpėja. Paukštiena dažnai marinuojama su natūraliais prieskoniais, česnaku, druska, pipirais bei citrinos sultimis arba jogurtu, kad būtų dar minkštesnė ir aromatingesnė. Gruzdintuvės šašlykai ne tik sveikesni, bet ir greitesni paruošti – juos galima kepti 10-15 minučių. Puikiai dera su daržovių garnyru ar padažais.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokiu pačiu būdu galite kepti ir vištieną, rekomenduoju naudoti šlaunelių mėsa be kaulų ir odos. Tokia mėsa šiek tiek riebesnė ir kepama neišsausės. 

Ingredientai

    Šašlykui:
    • Kalakutienos šlaunelių mėsa: 2 vnt.
    • Prieskoniai - druska, pipirai, garstyčios, malta raudonoji paprika: pagal skonį
    Salotos:
    Užpilas salotoms: 
    • Obuolių actas: 1 valg. š.
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalakutieną supjaustyti gabalėliais ir įtrinti pasirinktais prieskoniais.
  2. 2. Medinius iešmelius pamirkyti vandenyje bent 15 min ir tuomet suverti mėsos gabalėlius. Kepti karšto oro gruzdintuvėje apie 15 min.
  3. 3. Salotoms supjaustyti daržoves, sumaišyti dubenėlyje užpilo ingredientus ir supilti ant daržovių. Išmaišyti.
Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena
(8)