Šašlykas "Assorti" su daržovėmis ir pievagrybiais

2023-09-01 Autorius WorldRecipes.lt

Šašlykas "Assorti" su daržovėmis ir pievagrybiais
Visiškai staiga suvokiau, kad vasara jau visai eina į pabaigą (šį patiekalą gaminau paskutinę vasaros dieną), o aš dar nespėjau įgyvendinti daugybės grilio idėjų, kurias turėjau! Todėl suskubau kepti šį jau senokai savo eilės laukusį jautienos ir kalakutienos šašlyką "Assorti" iš dviejų rūšių mėsos, pievagrybių ir daržovių. Toks paruošimo būdas tikrai nustebino, nes tikrai nėra įprastas, kai miksuojamos kelios skirtingos mėsos rūšys. O taip pat dažniausiai viskas yra kepama be daržovių, bet šis paruošimas mūsų šeimai tikrai labai patiko. Mėsa buvo sultinga ir labai skani. Būtinai pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • jautienos: 300 gramų (pomentės arba išpjovos)
    • kalakutienos: 300 gramų (krūtinėlės filė)
    • cukinijų: 1
    • raudonųjų svogūnų: 2
    • paprikų: 1
    • pievagrybių: 16
    • česnako: 2 skiltelių
    • kapotų petražolių: 1 saujos
    • mėsos sultinio kubelių: 1
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite 2 centimetrų storio gabaliukais.
  2. 2. Tada marinatui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sutrinkite sultinio kubelį, įdėkite druskos, pipirų, kapotų petražolių ir plokštelėmis pjaustytas česnako skilteles.
  3. Reklama
  4. 3. Išmaišykite mėsą su marinatu.
  5. 4. Tuomet visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite: cukiniją - griežinėliais arba pusmėnuliais (jeigu didesnė), svogūnus - ketvirčiais, papriką - ketvirčiais ir kiekvieną iš jų, dar į 4 lygias dalis. Pievagrybius palikite nepjaustytus.
  6. 5. Įmaišykite daržoves į mėsos marinatą ir uždengę maistine plėvele, statykite į šaldytuvą bent jau 3 valandoms.
  7. 6. Po to išsimarinavusią mėsą su daržovėmis suverkite ant iešmų ir kepkite ant žarijų, kol pilnai iškepa.
  8. 7. Patiekite su virtais ryžiais (skanu ir be jų) ir skanaukite!
  9. 8. Pastebėjimas: Kadangi mes mėgstame labiau apskrudusią mėsytę ir minkštesnes daržoves, rekomenduoju atskirai verti mėsą su svogūnais - ant vienų iešmų, o daržoves su grybais - ant kitų.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Vengiškas jautienos guliašas kazane
(2)
Salotos su plėšyta jautiena
(1)
Ilgai troškinta jautienos mentė baltajame vyne
(1)