Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais - slyvomis ir abrikosais

2023-12-29 Autorius WorldRecipes.lt

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais - slyvomis ir abrikosais
Šiandien Jums papasakosiu kaip aš ruošiu savo mėgstamiausią mėsos vyniotinį. Aš jį ruošiu iš kalakutienos ir gardinu džiovintais vaisiais - slyvomis ir abrikosais. Pagaminimas nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pradžių, bet skonis tiesiog pasakiškas. Kai atradau šį receptą, tai parduotuvėje daug rečiau perku vyniotinius, nes jų skonis tikrai neprilygsta šiam. Tad mėginkite pasigaminkite ir Jūs, garantuotai išsisaugosite receptą ir ateičiai. :)

Ingredientai

    • kalakutienos krūtinėlių: 1
    • džiovintų slyvų ir abrikosų: 1 saujos
    • česnako: 2-3 skiltelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • paukštienos prieskonių
    • majonezo
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kalakutienos krūtinėlę išpjaukite į plokščią išklotinę (kaip knygą) bei ištrinkite mėgstamais prieskoniais ir majonezu.
  2. 2. Palikite truputį pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudėkite džiovintus vaisius bei susukite į vyniotinį. Apsukite siūlu.
  5. 4. Gerai įkaitintoje keptuvėje apskrudinkite ant aliejaus iš visų šonų, kol susiformuos plutelė.
  6. 5. Tuomet perdėkite vyniotinį į skardelę pateptą su aliejumi bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 70 minučių.
  7. 6. Dar karštą susukite į foliją bei pilnai atvėsinkite. Supjaustykite bei patiekite šaltą. Skanaukite!
  8. 7. Galite valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas – įdaras būna sutvirtėjęs (nuotraukoje matote pastovėjusį maždaug 30 minučių).
Sultingi paukštienos kotletai
(1)
Įdaryti makaronai su kalakutiena
(1)