Sultingi paukštienos kotletai

2024-11-04 Autorius justina.paliusyte

Sultingi paukštienos kotletai
Sultingi paukštienos kotletai - šie maltinukai su sviesto ir petražolių įdaru yra skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Maltos mėsos masė su kiaušiniais, džiūvėsėliais ir majonezu suformuoja nepaprastai sultingus ir minkštus maltinukus, o sviesto gabaliukas viduje suteikia jiems dar daugiau skonio ir drėgnumo.

Patiekus juos su šviežiomis salotomis, paruoštomis iš šviežio kopūsto, agurko ir kukurūzų, pagaminsite subalansuotą patiekalą, o padažas, pagamintas iš saulėgrąžų aliejaus ir citrinos sulčių, prideda malonaus rūgštumo, kuris puikiai subalansuoja maltinukų skonį. Tai paprastas, bet efektyvus patiekalas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokie maltinukai gali būti pagaminti ir iš vienos rūšies mėsos. Patiekite su savo mėgstamais garnyrais

Ingredientai

    • Malta vištiena: 400 g
    • Malta kalakutiena: 400 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Džiūvėsėliai: 2 valg. š.
    • Majonezas: 1 valg. š.
    • Prieskonių mišinys kotletams: šiek tiek
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Sviestas
    • Petražolės: saujelė
    • Panko džiūvėsėliai: apvoliojimui
    • Aliejus: kepimui
    Salotoms prie kotletų:
    • Kopūstas: 0,5 vnt. (nedidelio)
    • Agurkai: 2 vnt.
    • Saldieji kukurūzai: 170 g (maža skardinė)
    • Saulėgrąžų aliejus: šiek tiek
    • Citrinos sultys:  šiek tiek
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinius, įberti prieskonius ir džiūvėsėlius, įdėti majonezo. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  2. 2. Šalta sviestą supjaustyti kubeliais, petražoles smulkiai sukapoti.
  3. 3. Sviesto gabalėlius apvolioti smulkintose petražolėse ir atidėti.
  4. 4. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus - imti po maždaug šaukštą mėsos ir suformuoti blyną.
  5. 5. Į vidurį dėti gabalėlį sviesto ir aplink jį suformuoti kotletą.
  6. 6. Panko džiūvėsėlius suberti į plačią lėkštę ir juose apvolioti suformuotus kotletus.
  7. 7. Keptuvėje įkaitinti tiek aliejaus, kad apsemtų apie pusę kotleto.
  8. 8. Kotletus apkepti iš abiejų pusių ir perkelti į kepimo indą.
  9. 9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kotletus kepti kol bus pilnai iškepę.
  10. 10. Salotoms susmulkinti kopūstą, supjaustyti agurkus, suberti konservuotus kukurūzus (be skysčio). Viską sudėti į dubenį.
  11. 11. Salotas pagardinti druska ir pipirais, įpilti šiek tiek aliejaus, įspausti citrinos sulčių.
  12. 12. Išmaišyti ir patiekti su kotletais.
Sultingi paukštienos kotletai
Receptų autorė justina.paliusyte
Kiniška vištiena su medumi ir daržovėmis
(12)
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
(92)