Maltos kalakutienos kotletai su morkomis ir kuskusu

2024-03-02 Autorius WorldRecipes.lt

Maltos kalakutienos kotletai su morkomis ir kuskusu
Tikrai fantastiškas kalakutienos kotletų receptas, kurį visai atsitiktinai perskaičiau viename sename receptų žurnale. Tikrai perskaičius skambėjo patraukliai ir labai užsinorėjau išmėginti. Mūsų šeimai tikrai labai patiko. Man tai tikrai netikėtas, bet tuo pačiu nuostabus derinys, kurio dar iki šiol nebuvau mėginusi. Tikrai labai rekomenduoju!

Beje, jeigu namie neturite kalakutienos, tai ją drąsiai galite pakeisti į maltą vištieną. 

Ingredientai

    • malta kalakutiena: ~500 gramų (idealiausia patiems pirkti krūtinėlę, bei ją susimalti)
    • smulkiai tarkuotos šviežios morkos: ~500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • malti pipirai
    • kuskuso kruopos: 1 šaukšto su kaupu
    • aliejus (kotletų kepimui)
    • natūralus jogurtas: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia maltą kalakutienos mėsą sumaišykite su druska, pipirais, kiaušiniu, tarkuotomis morkomis ir kuskusu. Turi gautis oranžinės spalvos faršas.
  2. 2. Bent jau 30 minučių palaikykite jį šaldytuve.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet formuokite kotletukus, iš abiejų pusių apkepkite juos įkaitintame aliejuje bei sudėkite į troškinimo indą.
  5. 4. Į jogurtą įberkite druskos bei išmaišę užpilkite jį ant maltinių.
  6. 5. Troškinkite uždengtame inde ant silpnos ugnies maždaug 30-40 minučių.
  7. 6. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, virtomis bulvėmis arba kitu savo mėgsiamu garnyru. Skanaukite!
Maltos kalakutienos kotletai su morkomis ir kuskusu
Maltos kalakutienos kotletai su morkomis ir kuskusu
Maltos kalakutienos kotletai su morkomis ir kuskusu
Orkaitėje kepti kotletai su cukinija ir paprika
(15)
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
(3)
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
(6)