Būtinai orkaitėje iškepame Kalėdų vakarienei skanų bei labai sultingą kalakutą. Šį kartą mes savąjį įdarysime obuoliais bei slyvomis ir patieksime su nuostabiu padažu. Jūs privalote tai išmėginti. Nusivylusių nebus! :)
1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
2. Sviestą sumaišome su sojų padažu, česnakais bei prieskoniais.
Reklama
3. Atsargiai atstumiame kalakuto odą nuo apačios iki pat viršaus. Du trečdalius sviesto paskirstome po oda, o likusia dalimi įtriname visą kalakutą.
4. Tada sumaišome ketvirčiais pjaustytus obuolius bei svogūnus, slyvas ir čiobrelius.
5. Kalakutą įdarome gautu mišiniu ir dedame į indą, skirtą kepti orkaitėje, su 100 mililitrų vandens, o tuomet kepame apatinėje orkaitės dalyje, kol temperatūra kalakuto viduje pasiekia 72 laipsnius. Skaičiuoti reikėtų taip - vieno kilogramo kalakuto svorio kepimo laikas yra 30 minučių.
6. Kai jau kalakutas iškepa, susidariusias sultis supilame į puodą, sudedame grietinėlę ir verdame ant mažos ugnies maždaug 10 minučių. Pagardiname druska bei pipirais.
7. Sutarkuojame morkas ir burokėlius bei ant didelės lėkštės sumaišome juos su špinatais ir granatų sėklomis.
8. Iškeptą kalakutą patiekiame su virtomis bulvėmis, padažu bei salotomis. Skanaujame!
Rasa
Pasiteisinęs receptas iki negalėjimo. Kitaip dabar net gaminti nebenorėsime. :)
Atsakyti
Rasa
Atsakyti