Keptas kalėdinis kalakutas orkaitėje su obuolių ir slyvų įdaru

2023-12-24 Autorius Santa Maria

Keptas kalėdinis kalakutas orkaitėje su obuolių ir slyvų įdaru
Būtinai orkaitėje iškepame Kalėdų vakarienei skanų bei labai sultingą kalakutą. Šį kartą mes savąjį įdarysime obuoliais bei slyvomis ir patieksime su nuostabiu padažu. Jūs privalote tai išmėginti. Nusivylusių nebus! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Kalakutui:
    • kalakutai: 1 
    • sviestas: 250 gramų
    • sojų padažas: 50 mililitrų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • čiobreliai: 1 valgomojo šaukštų (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    • druska: 0,5 valgomojo šaukšto
    • malti juodieji pipirai: 0,5 valgomojo šaukšto (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    Įdarui:
    • obuoliai: 2
    • svogūnai: 2
    • džiovintos slyvos: 100 mililitrų
    • čiobreliai: 1,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    • vanduo: 100 mililitrų
    Padažui:
    • kalakuto kepimo metu išbėgusios sultys
    • riebi grietinėlė: 300 mililitrų
    • akmens druska: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    Salotoms:
    • granato sėklos
    • morkos: 2
    • burokėliai: 2
    • špinatai: 70 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Sviestą sumaišome su sojų padažu, česnakais bei prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Atsargiai atstumiame kalakuto odą nuo apačios iki pat viršaus. Du trečdalius sviesto paskirstome po oda, o likusia dalimi įtriname visą kalakutą.
  5. 4. Tada sumaišome ketvirčiais pjaustytus obuolius bei svogūnus, slyvas ir čiobrelius.
  6. 5. Kalakutą įdarome gautu mišiniu ir dedame į indą, skirtą kepti orkaitėje, su 100 mililitrų vandens, o tuomet kepame apatinėje orkaitės dalyje, kol temperatūra kalakuto viduje pasiekia 72 laipsnius. Skaičiuoti reikėtų taip - vieno kilogramo kalakuto svorio kepimo laikas yra 30 minučių.
  7. 6. Kai jau kalakutas iškepa, susidariusias sultis supilame į puodą, sudedame grietinėlę ir verdame ant mažos ugnies maždaug 10 minučių. Pagardiname druska bei pipirais.
  8. 7. Sutarkuojame morkas ir burokėlius bei ant didelės lėkštės sumaišome juos su špinatais ir granatų sėklomis.
  9. 8. Iškeptą kalakutą patiekiame su virtomis bulvėmis, padažu bei salotomis. Skanaujame!

Rasa

Pasiteisinęs receptas iki negalėjimo. Kitaip dabar net gaminti nebenorėsime. :)
Atsakyti
Keptas kalėdinis kalakutas orkaitėje su obuolių ir slyvų įdaru
Grybų užkandėlė
(2)
Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
(13)