Aš pati itin mėgtu
mėsą orkaitėje kepti dideliais "šmotais". Jei savo namuose turiu
kiaulienos nugarinės,
kiaulienos sprandinės,
mentės arba
kumpio, ganėtinai retai kada supjaustau, tiesiog kepu visą gabalą. Lygiai taip pat darau ir su paukščiais, aišku, išskyrus tuos atvejus, kai nusiperku jau pjaustytas dalis, pvz.
vištienos sparnelius...
Kepta mėsa labai gardi būna tuomet, kai yra sultinga, minkšta bei turi sodrų skonį.
Paskutiniu metu susidomėjau itin slow cooking kepimo būdu. Nors tam įprastai yra naudojamas elektrinis puodas, bet patį principą itin lengvai galima pritaikyti ir orkaitei. Esmė tokia, itin ilgai, minimalioje kaitroje kepta, o po to labai staigiai apskrudinta mėsa visada bus nuostabus skonio, tokiu būdu yra pagamina ir tobula plėšyta
jautiena arba
kiauliena, taip pat ir sultingi savaitgalio
kepsniai.
Išties, šitaip ruošti galite bet kokią mėsą, bet iš mano patirties labiausiai tinka kietesniems gabalams.
Šįkart parduotuvėje mano akis visai netikėtai užkliuvo už didelių kalakuto blauzdelių. Nusipirkau vieną ir jau buvau įsitikinusi, kad iškepti ją fantastiškai skaniai sunku nebus. Tiesa, šįkart dėl laiko stokos netgi nekepiau itin ilgai (įprastai lėtai kepant mėsą gali prireikti ir šešių ar net daugiau valandų), bet viskas vis tiek pavyko nuostabiai.
Coca-cola šiame recepte duoda minkštimą ir pačią mėsą karamelizuoja, šitaip suteikdama labai gerą skonį.