Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže

2022-02-10 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Kuris patiekalas jums labiausiai primena pietus pas mamą? Man asmeniškai tikriausiai įvairūs troškinti mėsos kukuliai su bulvių koše ir burokėlių mišraine.

Šį kartą ir pas mane labai panašūs naminiai pietūs. Tik aš gaminu iš kalakutienos faršo. Mano mama juos ruošdavo iš vištienos. Pamėginkite juos pasigaminti ir suprasite, kaip skaniai gaunasi. Pievagrybių ir grietinėlės padažas čia labai dera.

Nors aš patiekiau su bulvių koše, bet žinoma galite pasirinkti ir kitą savo mėgstamą garnyrą

Taip pat, jei namie neturite kalakutienos, drąsiai galite naudoti ir vištieną. 

Ingredientai

    • malta kalakutiena: 800 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • prieskoninės žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • padažų prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • aliejus: šlakelio
    • kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkinti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į maltą kalakutieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Gerai išmaišykite.
  2. 2. Suformuokite nedidelius kalakutienos faršo kukulius.
  3. formuojami kalakutienos kukuliai
    Reklama
  4. 3. Tada daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  5. 4. Morką sutrakuokite, svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais. Pievagrybius perpjaukite perpus.
  6. 5. Tuomet puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite kukulius ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrunda.
  7. 6. Iškeptus atidėkite į šalį, kol prireiks.
  8. 7. Tame pačiame puode sudėkite ir pakepinkite susmulkintas daržoves ir pievagrybius. Pabarstykite kukurūzų miltais, padažų prieskoniais ir druska. Išmaišykite ir pakepinkite maždaug minutę.
  9. 8. Tuomet supilkite grietinėlę ir vandenį. Gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų. Pakaitinkite kelias minutes.
  10. 9. Sudėkite kalakutienos kukulius ir patroškinkite maždaug 10 minučių. Pabarstykite žalumynais.
  11. 10. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
  12. troškinti kalakutienos kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Daržovių troškinys su kalakutiena
(2)