Graikiški kalakutienos kukuliai su feta sūriu

2024-05-02 Autorius WorldRecipes.lt

Graikiški kalakutienos kukuliai su feta sūriu
Nesu kodėl, bet man Graikijos virtuvė tokia artima širdžiai. Tikriausiai todėl, kad ganėtinai paprasta, labai skani, daug prieskoninių žolelių ir žuvies.

Šį kartą nuostabus receptas, labai artimas mūsų įprastiems kotletams, tai net nežinojau ar pavadinime nevartoti šio žodžio.

Taip pat šį kartą pateiktas padažas idealiai tinka ne tik prie kotletų, bet jame galima mirkyti bulvių skilteles, dėti ant mėsainio, kepsnio ar šašlykų...

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • malta kalakutiena: 500 gramų
    • raudonieji svogūnai: 1 (nedidelio)
    • fetos sūris: 100 gramų
    • raudonėlis: 1 šaukštelio
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • malti pipirai: 0,5 šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    Padažui:
    • graikiškas jogurtas: 1 stiklinės
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia padažui visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje ir padėkite į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet kepimo skardą ištieskite su kepimo popieriumi arba folija ir pašlakstykite aliejumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į maltą kalakutieną dėkite susmulkintą svogūną, fetos sūrį, įspauskite česnako, berkite prieskonius ir gerai išminkykite.
  5. 4. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į kepimo skardą.
  6. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol kukuliukai iškepa.
  7. 6. Iškeptus patiekite su mėgstamu garnyru ir pasiruoštu padažu. Lepinkitės!
Kalakutienos ir pupelių troškinys
(6)
Kalakutiena troškinta su obuoliais
(5)