Kalakutienos faršu ir kinietiškomis daržovėmis įdaryti koldūnai

2018-07-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kalakutienos faršu ir kinietiškomis daržovėmis įdaryti koldūnai
Jeigu būna dienų, kai visai nesinori gaminti koldūnų tešlos, tai rekomenduoju nusipirkti šaldytos "Gyoza" koldūnų tešlos. Tada lieka tik pasiruošti įdarą ir juo įdaryti koldūnų lapelius. Pamėginkite mano labai skanų įdaro variantą su kinietiškomis daržovėmis ir kalakutiena. Žinoma, vietoje kalakutienos galite pasirinkti ir vištieną arba net antieną.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 38 koldūnai.

Ingredientai

    • kalakutienos faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • šaldytas kinietiškų daržovių mišinys: 200 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • šaldyta tešla "Gyoza": 300 gramų (38 vnt.)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas pavyktų skanesnis, kalakutieną savo virtuvėje susimalkite patys. Pirktinis faršas nebūna toks kokybiškas, dėl pridėtų įvairiausių priedų, kurių mums visai nereikia.
  2. 2. Iš pradžių išimame tešlą iš šaldiklio bei paliekame ją atšilti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  5. 4. Sudedame šaldytas daržoves bei kepame, kol suminkštės. Atvėsiname bei smulkiai supjaustome.
  6. 5. Tada į dubenį dedame kalakutienos faršą, įmušame kiaušinį, suberiame maltą papriką, iškeptas daržovės, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
  7. 6. Ant tešlos gabaliuko dedame įdaro, kraštelius patepame vandeniu bei dailiai užspaudžiame.
  8. 7. Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame paruoštus koldūnus bei kepame maždaug 15 minučių.
  9. 8. Galiausiai patiekiame su mėgiamu aštriu padažiuku. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.
Kalakutienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu
(1)
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)