Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu ir troškinti pomidorų padaže

2021-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu ir troškinti pomidorų padaže
Paskutiniu metu vis dažniau su vyru renkamės kalakutieną vietoje vištienos. Tiesiog gal vištiena atsibodo ir norisi šiek tiek sveikiau maitintis. Šį kartą gal ir ne toks sveikas patiekalas, nes jame bus ir sūrio ir pomidorų padažo, bet kad skanus tai tikrai. Susivalgė itin greitai ir vieningai nubalsavom, kad jau greitai gaminsime dar vieną kartą! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • smulkinta kalakutiena: 500 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • šviežiai malti pipirai: pagal skonį
    • smulkūs avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • susmulkinti svogūnų laiškai: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas kietasis sūris: 2 valgomųjų šaukštų
    • sūdytas varškės sūris: pagal poreikį
    • miltai: kelių šaukštų
    • lydytas sviestas: pagal poreikį
    • pomidorų padažas: 2 stiklinių
    Sūdytam varškės sūriui:
    • varškės sūriai: 1
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • mėgstamos prieskoninės žolelės: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia druską suberiame į vandenį ir gerai išmaišome.
  2. 2. Sūrį supjaustome stambiais kubeliais, užpilame vandeniu su druska ir palaikome šaldytuve parą laiko. Sūrumą galima reguliuoti pagal savo skonį - druskos dedame daugiau arba mažiau.
  3. Reklama
  4. 3. Po to vandenį nupilame, sūrio kubelius sumaišome su prieskoniais. Likusį sūrį galima panaudoti salotoms, kepiniams,
  5. 4. Tada kalakutieną sumaišome su česnaku, avižiniais dribsniais, sūriu, kiaušiniu, pipirais ir svogūnų laiškais.
  6. 5. Suformuojame apvalius mėsos kukuliukus.
  7. 6. Formuodami kukulius į kiekvieno vidų įspaudžiame po kubelį sūrio.
  8. 7. Kukulius apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių. Kepame dalimis, kad jie apskrustų, o nesitroškintų.
  9. 8. Apkeptus kukulius sudedame atgal į keptuvę, užpilame pomidorų padažu ir viena stikline vandens, troškiname ant mažos ugnie maždaug pusvalandį.
  10. 9. Patiekiame su vienus arba su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos kukulių receptų rasite: Kalakutienos kukuliai.
Cezario salotos su kalakutiena ir parmezano sūriu
(4)
Kalakutiena mandžiūriškai
(12)
Netikras kalakutienos zuikis su sūriu
(6)