Briuselio kopūstai su sūriu, grietinėle ir kiaulienos kumpiu

2021-06-16 Autorius WorldRecipes.lt

Briuselio kopūstai su sūriu, grietinėle ir kiaulienos kumpiu
Šįkart noriu pasidalinti kiek neįprastu, šiek tiek riebesniu receptu. Šio patiekalo žvaigždė - Briuselio kopūstai. Net nemeluosiu, kad tikrai nesu didžiausia jų mėgėja, bet jie yra viena sveikiausių daržovių, ir nori ar nenori, kartas nuo karto reikia juos valgyti.

Briuselio kopūstus man pačiai vis dar sunkiai sekasi skaniai paruošti, būtent dėl to jų dažnokai privengiu. Šis receptas su sūriu, grietinėle ir kiaulienos kumpiu, nors ir kiek riebesnis, yra toks receptas, kai iš tikrųjų labai mėgaujuosi juos valgydama. Ar sūris, ar kumpis, o gal ir viskas kartu sudėjus, šiame patiekale sukuria tikrus stebuklus.

Šiuos Briuselio kopūstus itin mėgstu skanauti kartu su kiaušiniene. Skoniai labai gerai dera tarpusavyje, o ir kiaušinienė tampa nebe tokia nuobodi, kaip įprastai. Žinoma, lėkštėje turi būti daugiau kiaušinių nei kad Briuselio kopūstų, nes kaip bebūtų, jie ganėtinai riebūs. 

Ingredientai

    • Briuselio kopūstai: 500 gramų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • šalotiniai svogūnai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: penktadalio arbatinio šaukštelio
    • saldžioji paprika: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: trijų ketvirtadalių puodelio
    • čederio sūris: trijų ketvirtadalių puodelio
    • kiaulienos kumpis: 5 juostelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia Briuselio kopūstus nuplaukite, nupjaukite kotelius ir pašalinkite viršutinius lapus. Didesnius perpjaukite perpus.
  2. 2. Orkaitės karščiui atsparioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite Briuselio kopūstus, griežinėliais supjaustytus svogūnus ir susmulkintą česnaką. Įberkite druską, pipirus, papriką, ir maišydami kepkite maždaug 8-10 minučių.
  3. 3. Kitoje keptuvėje apkepkite kiaulienos kumpį iš abiejų pusių. Iškepusį kumpį dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų visą riebalų perteklių.
  4. 4. Keptuvę nukelkite nuo kaitlentės, supilkite grietinėlę, suberkite sutarkuotą čederio sūrį, o ant viršaus užtrupinkite keptą kiaulienos kumpį.
  5. 5. Dėkite kepti į orkaitę, 190 laipsnių temperatūroje maždaug 12-15 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau Briuselio kopūstų receptų rasite: Briuselio kopūstų receptai.
Aštrūs baklažanai su kiauliena
(1)
Šonkauliai su lipniu BBQ padažu Amerikos stiliumi
(1)