1. Tešla: Paimame aukščiausios rūšies kvietinius miltus bei išsijojame į gilų dubenį. Įpilame vieną stiklinę šilto vandens bei šaukštu gerai išmaišome.
2. Tuomet įberiame žiupsnelį druskos, vieną šaukštą cukraus ir įpilame vieną šaukštą degtinės. Užminkome kietą tešlą.
Reklama
3. Cukraus skonio visai nesijaus, bet būtent jo dėka čeburekai įgaus gražią rausvą plutelę. O degtinė tešlą padaro itin traškią.
4. Iš tešlos suformuojame skrituliuką, pabarstome jį miltais ir padedame į dubenėlį, kad tešla "pailsėtų".
5. Įdaras: Kad malta mėsa išliktų sultinga, reikia įdėti svogūnų. Svogūnus nulupame, supjaustome bei sumalame mėsmale ar susmulkiname smulkintuvu.
6. Tada paimame maltą mėsą ir sumaišome su svogūnais. Įberiame į maltą mėsą pagal savo skonį druskos, pipirų ir praskiedžiame šiek tiek, kad ji būtų skystoka. Jeigu įdaras keps savo sultyse, čeburekai bus itin gardūs bei sultingi. Paprastai malta mėsa yra skiedžiama vandeniu.
7. Dabar pasirenkame tinkamą darbo paviršių, pabarstome jį miltais ir iškočiojame iš tešlos ploną sluoksnį. Metaliniu dangteliu išspaudžiame skrituliukus. Arba paimame 15-20 centimetrų skersmens lėkštę, uždedame ją ant tešlos bei išpjauname apvalius blyniukus.
8. Ant vienos tešlos pusės dedame įdarą, o kita tešlos puse uždengiame, kraštus gerai suspaudžiame pirštais arba šakute.
9. Į gilią keptuvę įpilame daug aliejaus ir gerai įkaitiname. Į aliejų dedame po du čeburekus, kepame iš abiejų pusių kol plutelė gražiai paraus. Čeburekus galima sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nebūtų riebalų pertekliaus, bet dažniausiai aš to net nedarau. Skanaus!
X
Atsakyti