Aš tikrai mėgstu skanius kepsnius. Nors dideliais pasiekimais šioje srityje pasigirti dar nelabai negaliu, bet keletą sėkmingų variantų visgi turiu. O čia bendras mano ir mano vyro paieškų rezultatas. Kažkada prisiskaitėme daug įvairiausių knygų, patikrinome šaldytuvo turinį ir išanalizavę visą turimą informaciją paruošėme puikų kepsnį. Mes šį receptą naudojam iki šiol ir gan dažnai. Išbandykite ir jūs.
Ingredientai
veršiena (mes dažniausiai perkam mentę su kaulu - toks didelis gražus gabalas gaunasi)
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Mėsą ištriname druska bei pipirais. Gausiai apklojame šalavijais, o viršų apdėliojame šoninės juostelėmis.
3. Visą šį grožį sukišame į kepimo rankovę (kai neturiu rankovės kepu uždengtame TW UltraPro inde, bet galima ir bet kokiame kitame kepimo inde, tik siūlau uždengti bent jau su folija - kad šoninė nesudegtų).
4. Kepame 1 valandą 20 minučių. Gabalas buvo nemažas - virš kilogramo, jei būtų mažesnis, iškeptų greičiau. Mėsa išskiria daug sulčių, tad nėra rizikos, kad ji perkeps. Geriau, kad pakeptų truputį ilgiau ir mėsa tiesiog kristų nuo kaulo.
5. Burokėlių salotos. Sumaišome visus ingredientus ir tiekiame šalia kepsnio. Skanaus!