Labai noriu padėkoti draugams-medžiotojams, kurie padovanojo mums stirnienos. Kokie tai nuostabi mėsa... Vien dėl jų, turėjome galimybę pavakarieniauti bajoriškai ir taip nerealiai skaniai.
Ilgai galvojau, ką būtų galima nuveikti su nemaža stirnos koja. Žvėrienos skonis man nėra svetimas. Mama tikrai mokėjo ją paruošti ir perdavė man nemažai patarimų.
Pirmiausia galvojau kepti visą koją, bet pamačiusi, kaip kumpis dailiais raumeningais sluoksniais atsiskiria nuo kaulo (visai kitokia mėsos struktūra), nusprendžiau jį nupjauti nuo kaulo be patroškinti orkaitėje. Stirnienos gabaliukus porą dienų marinavau labai gerai įtrynusi prieskoniais ir dar parą pamerkusi į švelnų kaimišką rūgpienį...
Šį kartą receptas neturės tikslių proporcijų, prieskonių privalu imti tiek, kad būtų galima įtrinti turimą mėsos kiekį. Trumpai tariant... būtinai pamėginkite!