Saltisonas tai kiaulių galvų slėgtainis, labiausiai paplitęs lenkų, rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvėse. O pats pavadinimas - saltisonas yra pasiskolintas iš italų virtuvės. Kituose šaltiniuose saltisonas dar kartais yra pavadinamas zelcu. Bet ne visiems priimtina jį pasigaminti ir tikrai ne visi valgo kiaulės galvos mėsą. Bet paruoštas saltisonas yra itin gardus, o jo savikaina tiesiog juokinga. Gaminimo eiga yra labai panaši į šaltienos, tik į saltisoną yra nepilama arba pilama visai visai mažai skysčių ir jis būna be drebučių. Tradiciškai jis turėtų būti gaminamas išvalytame kiaulės skrandyje, sukimšus supjaustytą suprieskuoniuotą mėsą, ir kepamas orkaitėje. Dabar dažniausiai mėsa yra tiesiog sukrečiama į maišelį, ar kokį indą, ją šiek tiek paslėgiant.