Lietuviški čenakai su kiauliena ir daržovėmis

2023-05-07 Autorius WorldRecipes.lt

Lietuviški čenakai su kiauliena ir daržovėmis
Lietuviški čenakai su kiauliena ir daržovėmis tai ganėtinai paprastas patiekalas, kurį visada labai smagu pasigaminti, nes procesas į kurį mes būname įsitraukę ilgai neužtrunka, o pačio kepimo orkaitėje taip pat nereikia prižiūrėti, nes viskas iškepa labai gerai, o galutinio patiekalo skonis tikrai nuostabus. Ir dar kas mūsų šeimai labai patinka - patiekalas nors labai sotus, tačiau ne itin kaloringas, nes viskas troškinasi savo sultyse ir vandenyje. Pamėginkite ir Jūs, jeigu dar niekada nemėginote arba imkite gal daugelio jau ir primirštą gerą receptą! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • liesa kiauliena: 300 gramų (nugarinė bei išpjova tinka idealiausiai)
    • bulvės: 6
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • kečupas: 4 šaukštų
    • vanduo: ~400 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • aštrūs mėsos prieskoniai
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visus produktus susmulkinkite gabalėliais arba riekelėmis.
  2. 2. Mėsą pabarstykite druska bei pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į kepimo indelius įpilkite vos vos aliejaus, suberkite pusę bulvių, sudėkite mėsą, po to daržoves, užpilkite kečupu bei sudėkite likusias bulves.
  5. 4. Viską užpilkite vandeniu, tačiau, kad apsemtų nereikia. Dar įberkite truputį druskos, pipirų ir aštrių prieskonių.
  6. čenakai su mėsa prieš kepimą
  7. 5. Paskui indelius uiždenkite bei dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite maždaug 75 minutes. Jeigu mėgstate valgydami, galite paskaninti su grietine, nors daryti visai nereikia. Skanaus!
  8. 6. Pastebėjimas: O kaip iš tikrųjų vadinasi šis patiekalas čenakai ar čenachai? Parašykite komentaruose?
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau čenakų receptų rasite: Čenakai.

Vadinasi cenachai

As ketciupo nepripazistu. Dedu pomidorus be zieveles susmulkintus arba kelias "riekes" BE odeles. Visai is bedos ismaisau su vandeniu pomidoru pasta. As darau su jautiena. Bet skonio reikalas. Kiekvienam savo. Tiesa,dar i pabaiga isspaudziu cesnaka.
Atsakyti
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)
Sotus mėsos kepsnys
(2)