Greitas ir skanus plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

2023-09-16 Autorius Taip norėjau

Greitas ir skanus plovas su kiauliena ir pomidorų padažu
Plovas mano šeimoje yra itin mėgstamas patiekalas. Todėl labai noriu pasidalinti su jumis paprastu, greitu, visuomet pavykstančiu ir labai gardžiu plovo receptu su kiauliena ir pomidorų padažu. Aišku, ingredientai gali varijuoti pagal kiekvieno skonį. Ir taip puikiai žinau, kad čia yra toks "sulietuvintas" variantas, labiau ryžių košė nei tikras plovas, tačiau toks patiekalas mūsų šeimai labai patinka. O kai turime daugiau laiko ir norime tikro plovo, tai ruošiame tradicinį uzbekišką plovą su jautiena arba aviena, kuris yra tarsi aukščiausios klasės restorane. Bet šį kartą ne apie jį, o apie paprastą ir nebrangų variantą, kaip paruošti skanią vakarienę. Tad mėginam! ;)

Ingredientai

    • kiauliena: ~500-600 gramų (mentė, kumpis arba sprandinė)
    • ryžiai: ~300-400 mililitrų (plikyti arba auksiniai)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • morkos: 2
    • česnakas: 1 galvutės
    • chmeli suneli prieskoniai
    • plovo prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    • aliejus
    • pomidorų padažas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite panašiai kaip guliašui. Keptuvę įkaitinkite su šlakeliu aliejaus, dėkite mėsytę, apkepkite.
  2. 2. Pabaigoje kepimo dėkite pusę česnako sutraiškyto (nuluptą skiltelę uždėjusios peilį gerai paspaudžiame delnu, kad susitraiškytų) skilteles, berkite prieskonių ir druskos.
  3. 3. Dar šiek tiek pakepinusios, perdėkite mėsą į puodą. Puodas geriausiai tinka kuo platesnis bei storu dugnu.
  4. 4. Tuomet mėsą užpilkite vandeniu, kad apsemtų bei užkaiskite. Virkite maždaug 20 minučių. Virimo metu sudėkite pakepintus svogūną bei morkas (tarkuotas burokinės tarkos pagalba).
  5. 5. Praėjus 20 minučių, dėkite gerai išplautus ryžius bei įpilkite dar vandens, kad virš visų produktų būtų maždaug per pirštą, berkite druskytę, pipirus, prieskonius, susmaigstykite į ryžius likusias česnako skilteles, uždenkite ir užvirus primažinkite ugnį. Tik nieko nemaišykite! Viskas privalo virti taip kaip sudėta, sluoksniais.
  6. 6. Po maždaug 15 minučių pradengusios dangtį pažiūrėkite ar netrūksta vandens, jei reikia, įpilkite truputį verdančio vandens.
  7. 7. Dar kelias minutes pavirkite, dėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite, pakaitinkite bei išjunkite. Palikite kelias minutes pastovėti. Patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Pastebėjimas: Mūsų šeima prie plovo dar labai mėgsta valgyti marinuotų agurkėlius arba burokėlius.

Uzbekas

Čia ryžių košė su mėsa...
Atsakyti

Vytas

Daug skanesnis, už tuos uzbekiškus ryžius su morkom. Vargdienių maistas. O šita lietuviška košė, uch. Jėga.

Rimantė

O mes ir ne uzbekai . 🤣 Mums taip skaniau, be to- mes su rankom nevalgom, todėl mums šitaip reikia. 😋😉

Daiva Reinolcaitė Šakienė

Laaaabai skanus, pabandžiau tai dabar tankiai verdu😋
Atsakyti

Antanas

Man patiko. :) Lengva pasigaminti, nors gal ir nėra tikras plovas, bet skonis geras.
Atsakyti

Aurimina

Pritarčiau Antanui, dėl abiejų dalykų. Ir kad ne plovas, ir kad skonis puikus. Mūsų šeimai patiko. Gaminsim ir ateityje. :)

Laima

Plovo tikro niekas taip ilgai neruošia
Atsakyti

Vytautas

Nepatika, negamink. Jai skanu, tai ir gerai. Reiks pabandyti
Atsakyti

undefined

Net nepanasu i plova...ryziu kose
Atsakyti

Eleonora

Gal ir ryžių košė, bet labai skani. Man patiko. :)

Rimi

Aš irgi panašiai verdu, bet čia dar porą naujų idėjų radau ☺. Ačiū 😋. Labai skaniai atrodo.
Atsakyti

Vytautas

O man patinka ryžių košė!🍺
Atsakyti

Diana

Visada taip gaminu.👌🏻
Atsakyti

Bangis

Ryžių košė su mėsa,o ne plovas...
Atsakyti

Jane

O kur svogūnas ir morkos?
Atsakyti
Kiaulienos nugarinės marinatas
(4)
Charčio su kiauliena
(6)
WOK ryžių makaronai su kiauliena
(2)