Mini kibinai iš bemielės sluoksniuotos tešlos

2024-01-30 Autorius WorldRecipes.lt

Mini kibinai iš bemielės sluoksniuotos tešlos
Namie turėjau bemielės sluoksniuotos tešlos ir pradėjau galvoti ką iš jos pagaminus. Minčių buvo gan daug, bet norėjosi kokių užkandžių ir dar nedidelių... Tada prisiminiau kaip pas sesę, vaikų šventėje buvo paruošti maži kibinukai ir jie taip gražiai atrodė, kad sugalvojau, kad ir tokius paruošiu. Tad paklausiau sesės recepto ir viso gamybos proceso ir pasigaminau. Gavosi labai skaniai. Tik gal nesigavo toki kaip norėjau, matyt tam reikia praktikos - kitą kartą bus geriau, bet nuo to skonis tikrai nenukentėjo.

Mėsą gamindami galite naudoti kokią mėgstate arba kokią tuo metu turite namuose. Daržovės taip pat kiekvieno asmeninis pasirinkimas.
Patys skaniausi dar karšti ir su sultiniu, bet idealiai tinka tiek su padažu, tiek šalti...

Iš nurodytų ingredientų gaunasi ~10–15 vnt. kibinų, priklausomai nuo to, kokio dydžio gaminsite.

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • smulkinta aviena: 450 gramų (arba kita mėgstama mėsa)
    • saldžiosios paprikos: 1 didelės
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • druska: žiupsnelio
    • baltieji pipirai: žiupsnelio
    • prieskoniai maltai mėsai: žiupsnelio
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlą atšildome, pakočiojame bei išspaudžiame nedidelius skritulius (kažkur 2 kąsnių dydžio).
  2. 2. Tuomet sutarkuojame morką bei svogūną, papriką smulkiai supjaustome ir sumaišome su aviena. Beriame druską, pipirus bei mėsos prieskonius.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame susmulkintas petražoles bei gerai išmaišome.
  5. 4. Tada ant kiekvieno tešlos skritulio dedame mėsos bei daržovių įdaro ir suformuojame kibinus.
  6. 5. Aptepame plaktu kiaušiniu.
  7. 6. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  8. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Karamelizuota kiaulienos karka greitpuodyje
(18)