Muštos kiaulienos kepsnys "Verseka" keptuvė, su džiovintų grybų padažu

2024-01-17 Autorius WorldRecipes.lt

Muštos kiaulienos kepsnys "Verseka" keptuvė, su džiovintų grybų padažu
Aš labai gerai pamenu, kad tokius kiaulienos kepsnius, pavadintus "Verseka" man ruošdavo močiutė. Ir tada man jie atrodydavo itin stebuklingi. Kodėl jie šitaip vadindavo, jau tikriausiai niekada nesužinosiu, nes ta paslaptis nukeliavo į kitą pasaulį. Tačiau šis receptas išliko juos užrašuose. Šiomis dienomis, šis patiekalas iš savęs atrodo visiškai paprastas, tačiau džiovintų grybų padažas su grietine jį pakelia į visiškai kitą lygį. Ir iš paprasto patiekalo, šis staiga tampa gero restoraninio lygio. Labai rekomenduoju pamėginti. :)

Ingredientai

    • kiauliena: 800 gramų
    • riebalai: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos: 1
    • pipirai: šiek tiek
    • lauro lapeliai
    Padažui:
    • džiovinti grybai: 10-15
    • svogūnai: 2
    • tirpinti riebalai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: šiek tiek
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Supjaustykime kiaulieną, ją pamuškime, apibarstykime prieskoniais, apšlakstykime citrinos sultimis ir kepkime riebaluose.
  2. 2. Padažui: Smulkiai sukapojame virtus grybus, supjaustome svogūnus ir juos kepame riebaluose, įberiame miltų, prieskonių, druskos, supilame grietinę.
  3. Reklama
  4. 3. Patiekiame kepsnius su pasiruoštu padažu ir skanaujame!
Čičinsko kepsniai
(35)