Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu

2023-10-12 Autorius WorldRecipes.lt

Strutienos kepsnys su raudono vyno padažu
Turiu prisipažinti, kad strutieną valgiau pirmą kartą. Ačiū vienam prekybos centrui Lietuvoje, kad įsitraukė į savo asortimentą tokią įdomybę iš Pietų Afrikos. Gerai, neslėpsiu prekybos centro pavadinimo, kad nereiktų Jums ieškoti per visus, tai padarė LIDL.:) Mėsos išvaizda kiek priminė jautieną. Be to, kaip ir pastarąją, ją užtenka kepti vos po kelias minutes iš abiejų pusių.

Jeigu atvirai, tai man šį strutiena savo skoniu itin priminė (ir gal net aplenkė) kokybišką brandintą jautienos filė. Skonis tikrai itin panašus, bet mėsos tekstūra kažkas naujo ir dar neragauto, bent jau mums, mūsų šeimoje. Valgydama jaučiau labai tvirtą, sultingą ir tuo pačiu metu labai lengvai besikramtančią mėsą – nebuvo jokio "gumiškumo". Taip pat galėčiau teigti, kad kaina tikrai nesikandžioja. 

Apibendrinant galiu pasakyti tik tiek, kad tikrai labai vertas dėmesio produktas ir labai rekomenduoju išmėginti. Išmėginti galite jeigu ir nesate egzotikos, o tiesiog jautienos mėgėjai, nes mėsos skonis, sakyčiau, tikrai subalansuotas lietuviškam skoniui. 

Beje, aš šį kartą patiekiau su garintomis daržovėmis ir vyno padažu, kuris nerealiai tiko prie strutienos. Tad mėginkite! 

Ingredientai

    • strutienos kepsniai: 2
    • druska
    • pipirai
    • šalotai: 1 (arba svogūno)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • balzamiko actas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • raudonas sausas vynas: 150 mililitrų
    • jautienos sultinys: 300 mililitrų
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • virtos arba garintos daržovės garnyrui: kiek norisi (bulvių, morkų, kalafiorų, brokolių, šparagų, kriaušių ar panašiai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite vieną šaukštą sviesto, ant jo pakepkite smulkintą šalotą/svogūną ir česnaką, kol paruduoja. ⁠
  2. 2. Tada supilkite balzamiko actą ir vyną. Pavirkite 5 minutes, tuomet supilkite sultinį ir virkite maždaug 10 minučių, kol nugaruoja ir padažas sutirštėja. ⁠
  3. Reklama
  4. 3. Po to nukelkite keptuvę nuo kaitros ir įmaišykite 2 šaukštus šalto sviesto, pagardinkite druska bei pipirais.⁠
  5. 4. Strutieną palaikykite kambario temperatūroje mažiausiai pusvalandį prieš kepimą.
  6. 5. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite labai karštoje keptuvėje po 3 minutes iš abiejų pusių.⁠
  7. 6. Išimkite iš keptuvės, pabarstykite druska, pipirais ir leiskite pailsėti maždaug 10 minučių, uždengę aliuminio folija.⁠
  8. 7. Patiekite su mėgstamomis virtomis arba garintomis daržovėmis ir vyno padažu. ⁠Skanaukite!
Plovas su ėriena
(2)
Aluje virtos dešrelės su saldžiarūgščiais raudonaisiais kopūstais
(3)