Plovas su ėriena

2020-04-08 Autorius Skaniausi

Plovas su ėriena
Kaip greitai mėsa išvirs, bus sultinga ar ne, priklauso nuo ėriuko amžiaus ir nuo to, kurią jo dalį naudosime. Aš pati naudojau užpakalinio kumpio sultingesnę mėsytę. 

Svogūnų labai smulkiai nepjaustykite, ryžius virkite, kai iki mėsos tušinimosi pabaigos liks maždaug 10-15 minučių, nes, jeigu išvirsite anksčiau – jie atvės. Jei betroškinant mėsą bei daržoves, pritrūks vandens, teks įpilti dar šlakelį. 

Jei norite aštresnio varianto, dėkite savo mėgiamus, jau išbandytus prieskonius.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • ėriena: 600 gramų
    • paprikos: 1
    • sojų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 0,5 arbatinio šaukštelio 
    • džiovintas mairūnas: žiupsnio 
    • morkos: 2 didelių
    • svogūnai: 2
    • aliejus 
    • pipirai 
    • druska 
    • Basmati ryžiai: 400 gramų (apytiksliai dvi po 250 mililitrų stiklinės)
    • peletrūnas
    • sviestas: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ėrieną supjaustome (aš pjausčiau maždaug 3×4 centimetrų gabaliukais), dedame į dubenį.
  2. 2. Apšlakstome citrinos sultimis, sojų padažu, aliejaus 1-2 šaukštais, padruskiname, papipiriname, suberiame mairūnus ir paliekame 30 minučių ar net valandai marinuotis.
  3. Reklama
  4. 3. Papriką supjaustome kubeliais, morkas stambiai sutarkuojame, česnaką smulkiai sukapojame, svogūnus supjaustome kubeliais.
  5. 4. Didesniame puode, kad paskui, išvirus ryžiams, tilptų mėsa su daržovėmis ir būtų patogu maišyti, užkaičiame ryžius ir verdame, kaip nurodyta ant pakuotės.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname 3-4 šaukštus aliejaus ir ant vidutinio kaitrumo ar ant didesnės kaitros apkepame, nuolat pamaišydami, ėrienos gabaliukus.
  7. 6. Paskui užpilame vandeniu, kad apsemtų ėrieną ir patroškiname ant vidutinės kaitros maždaug 30 minučių (aš keptuvę dengiau dangčiu). Jei vanduo išseks, vis po truputį įpilame.
  8. 7. Po 30 minučių sudedame svogūnus, morkas, sviesto gabaliuką ir patroškiname maždaug 5 minutes. Įpilame dar apie 200 mililitrų vandens ir patroškiname dar 5 minutes. Jei reikia padruskiname ir papipiriname.
  9. 8. Kai išvirs ryžiai, sudedame patroškintą ėrieną su daržovėmis, išmaišome, dar pora minučių pakaitiname ir išjungę ugnį paliekame bent 5 minutes pasistovėti.
  10. 9. Galime dėti tomato, bet mūsų šeima jo nenaudoja. Skanu su šviežiais arba marinuotais, raugintais agurkais.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau plovo receptų rasite: Plovo receptai.
Stirnienos šašlykas
(5)
Orkaitėje kepta ėriena
(2)
Kibinai. Trakų kibinų receptas
(29)
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
(6)